As vlek verwijderen uit kleding

In 2010 rookte in Nederland ongeveer 25% van de volwassen bevolking een of meerdere sigaretten per dag. Als er zoveel mensen roken, dan betekent dit dus ook dat er regelmatig een as vlek ontstaat. Gelukkig is een as vlek gemakkelijk te verwijderen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste een as vlek verwijderen uit kleding?

As vlek verwijderen uit kleding met water

Een as vlek is meestal niet heel serieus. In negen van de tien gevallen kan je een as vlek verwijderen door de as gewoon uit je kleding te kloppen of soms zelfs er af blazen.

Als dat niet lukt dan zou een keer wassen in de wasmachine voldoende moeten zijn. As vlekken kunnen er lelijk uitzien, maar het breekt snel af als je het met water behandeld.

Indien je toch een as vlek hebt die wat lastiger te behandelen is, laat dit dan achter in een reactie onderaan dit bericht. Omschrijf daarin wat voor vlek je hebt, hoe groot de vlek is en op wat voor kledingstuk de vlek zit. We gaan na ontvangst dan direct voor je aan de slag om een goede oplossing te vinden.

Veel succes!

11 reacties

 • Jorge schrijft op woensdag 23 oktober 2013 om 13:52:

  Hoi, ik heb een asvlek op de bekleding van het raamgedeelte in mijn auto. Dit is redelijk harde bekleding (overtrekking van dunne stof op plastiek ondergrond denk ik). Hoe verwijder ik dit best?

  • Joanne schrijft op woensdag 23 oktober 2013 om 21:15:

   Gaat het echt om een brandvlek of alleen om een streep as? In principe zou je as met een vochtig doekje zo weg moeten kunnen halen.

   • Eveline schrijft op vrijdag 1 augustus 2014 om 16:23:

    Hallo,
    Ik heb precies hetzelfde probleem Jorge maar heb het met water geprobeerd maar het is nog niet weg.
    Heb jij het uiteindelijk nog op kunnen lossen Jorge?

 • Kevin schrijft op zondag 31 augustus 2014 om 20:04:

  Ik heb een asvlek van een sigaret op mijn windjacket wss polyester. Omdat dit een nieuwe en dure jacket is had ik graag geweten hoe ik dit kan verwijderen.
  Je zou me er een zeer groot plezier mee doen

  Thx

 • jill schrijft op woensdag 3 september 2014 om 00:01:

  Ik heb uitgeveegde as op mijn wit zomervestje en weet ook niet hoe hieraan te beginnen…:(

 • Marjan Top schrijft op zondag 28 september 2014 om 13:21:

  Mijn man is met in zijn fietskleren door een plek gereden waar net een autobrand geblust was door de brandweer. De asspetter zijn niet uit de kleren gegaan in de wasmachine. Waar kan ik ze mee verwijderen?

 • ammie schrijft op vrijdag 1 mei 2015 om 09:24:

  Hoi,
  er is perongeluk de bovenkant van een aansteker op me broek gekomen , het is net zo groot als de top van de aansteker, weet niet meer hoe het eruit gaat

 • melanie schrijft op maandag 29 juni 2015 om 20:54:

  Ik heb een bruine brand vlek op me trui , en heb al zo veel geprobeert , maar het gaat der niet uit ( tips ? )

 • Marijke schrijft op woensdag 8 juli 2015 om 14:38:

  Mijn man heeft met zijn nieuwe short (van katoen) aan de barbecue gestaan. Door de wind zijn er assen in combinatie met vet op de short gevlogen. ik heb ze onmiddellijk gewassen (2x) en de vlekken zijn er niet uit te krijgen.
  Hebben jullie hiervoor een wondermiddeltje?

 • Annick schrijft op woensdag 18 januari 2017 om 13:16:

  Ik heb per ongeluk even met mijn sigaret tegen het stoffen gedeelte van de autodeur getikt. Vlek voelt niet ruw maar is wel lichtjes nog te zien na wrijven met spons water en een drupje dreft. Wat kan ik nog doen?
  Dank bij voorbaat.
  A. Vanfleteren

 • Vera schrijft op woensdag 27 september 2017 om 18:03:

  Mijn dochter heeft een asvlek op haar witte blouse. Ze heeft het ingespoten met vlekkenverwijderaar. Vandaag gewassen op 40 graden maar de vlek is er niet uit. Wie kan me helpen?Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!