Azijn vlekken verwijderen

Azijn vlekken kunnen er soms lelijk uitzien. Vooral op witte kleding geeft het flink contrast en lijkt het daarom nog wel eens lastig om de azijn vlekken eruit te krijgen. Gelukkig zijn azijn vlekken gemakkelijk te verwijderen. In dit artikel geven we je tips over hoe je dit zo snel mogelijk kan doen zonder je kleding te beschadigen.

Azijn vlekken verwijderen is een makkie!

Voor het verwijderen van azijn vlekken is alleen even spoelen met koud water genoeg. Het is wel belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat het azijn gaat hechten aan je kleding. Dan kost het meer moeite om het er nog uit te krijgen. Na het spoelen met koud water kan je het kledingstuk mee wassen met je andere kleding in de wasmachine. Dit zou voldoende moeten zijn om de azijn vlekken te verwijderen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een azijn vlek hebt op een kledingstuk dat je niet mag wassen in de wasmachine. In dat geval kan je de vlek het beste zo snel mogelijk deppen met absorberend papier, zoals een keukenrol. Het merendeel van het azijn trekt dan in de keukenrol. Het overgebleven azijn dep je vervolgens met koud water, zodat het eruit spoelt. Let wel op dat bij deze kleding snelheid belangrijk is. Je moet de vlek direct behandelen.

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!