Barbecuesaus vlekken verwijderen uit kleding

In de zomer zijn Nederlanders er verslaafd aan: barbecueën. Niets lekkerder dan een berg vlees op de barbecue en allerlei soorten barbecuesaus, salades, stokbrood en nog veel meer op tafel. Maar helaas, waar gebarbecued wordt, daar worden ook vlekken gemaakt. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik barbecuesaus vlekken verwijderen uit kleding?

barbecuesaus vlekken verwijderen met water en wasmiddel

De eerste stap is om zoveel mogelijk saus van je kleding af te halen met een doekje of iets dergelijks. Let wel op dat je niet hard gaat drukken, want dan druk je de vlek in je kleding.

De volgende stap is om de barbecuesaus vlekken met koud water te spoelen onder de kraan. Dit duwt de vlek uit je kleding en terug naar de oppervlakte.

Vervolgens behandel je de vlek met vloeibaar wasmiddel. Wrijf het vloeibaar wasmiddel over de vlek en laat het kort even 1 a 2 minuten inwerken. Als het om witte kleding gaat, dan kan je ook een beetje bleekmiddel gebruiken om de kleur terug te laten komen. Heb je geen bleekmiddel in huis, dan kan je ook een beetje citroensap gebruiken om te bleken.

Nadat het vloeibaar wasmiddel ingewerkt is, spoel je het weer uit onder de kraan. In sommige gevallen is de vlek al helemaal wel, maar meestal zit er nog een een lichte verkleuring in je kleding. Gebruik dan een vlekken verwijderaar zoals Vanish of Shout. Let op dat je deze middelen maar maximaal 5 minuten in mag laten trekken. Vervolgens doe je het kledingstuk in de wasmachine. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de barbecuesaus vlekken helemaal verdwenen zijn. Is dat niet het geval, herhaal dan het gedeelte dat je met de hand doet net zo lang tot de vlek weg is.

We wensen je heel veel succes! Heb je zelf nog aanvullende tips over barbecuesaus vlekken, laat deze dan achter in een reactie onder dit bericht. Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!