BH wassen? Hoe doe ik dat?

Vrijwel alle vrouwen in Nederland dragen dagelijks een BH. Dat betekent dat er iedere week wel een of meerdere BH’s in de was moeten. Een BH vraagt om een andere aanpak dan regulier wasgoed. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste mijn BH wassen?

BH wassen met de hand

Waarschijnlijk is het niet de leukste boodschap, maar de beste methode om een BH te wassen is met de hand. Doorloop daarvoor de volgende stappen:

1. Sorteer je bh’s op kleur, zwart en wit.
2. Vul vervolgens een emmer met handwarm water en gebruik bij voorkeur een fijnwas wasmiddel.
3. Doe vervolgens de bh’s per kleurselectie in de emmer en laat ze daar een aantal minuten in weken. Zorg dat je niet wrijft maar de bh’s gewoon laat weken.
4. Spoel de bh’s daarna een voor een uit onder de kraan, eerst met warm water en vervolgens met koud water.
5. Je kan de bh’s het beste niet uitwringen. Droog ze bij voorkeur door ze op een droge handdoek te leggen of hang ze uit aan een waslijn.

BH wassen in de wasmachine

Wil je toch liever niet aan de slag met de handwas, dan kan je je bh’s ook de wasmachine wassen. Hierbij is het risico op beschadiging wel een stuk groter. We hebben een aantal tips voor je om beschadiging te voorkomen.

1. Sorteer ook hier je bh’s op kleur, zwart en wit.
2. Gebruik een lingeriezakje. Hiermee voorkom je dat de haakjes van je BH de andere kleding beschadigt. Voor de zekerheid adviseren we je om de haakjes van je bh dicht te doen.
3. Zorg ook hier dat je een fijnwas wasmiddel gebruikt. Zet de temperatuur bij voorkeur op 30 graden, maar zeker niet hoger dan 40 graden.
4. Doe je bh’s niet in de droger! Hierdoor beschadigen ze. Drogen doe je door ze op een droge handdoek te drogen te leggen of door ze aan de waslijn te hangen.

5. Zorg dat je de bh’s voordat je ze terug in de kast legt even met je hand terug in de goede vorm brengt. Hierdoor gaan ze langer mee en blijven ze langer mooi.

Heb je zelf nog aanvullende tips of andere methodes die goed werken om je bh’s te wassen dan zijn die van harte welkom. Laat je tips achter in een reactie onder dit bericht. Alvast bedankt voor het meedenken!

2 reacties

  • Saar schrijft op vrijdag 24 januari 2014 om 13:59:

    Ik was me bh’s ook in de wasmachine.
    doe er geen wasmiddel bij, maar was het met babyshampoo.

  • Dineke schrijft op maandag 27 januari 2014 om 20:21:

    ik was mijn bhs in een nylonzakje in de wasmachine en de bolletjes zijn weer rondTips via Facebook!