Bloedvlekken verwijderen uit kleding

Bloedvlekken verwijderen kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Vooral oude bloedvlekken zijn vaak hardnekkig en kunnen niet altijd goed verwijderd worden. Zorg dus hoe dan ook dat je er snel bij bent. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik bloedvlekken verwijderen uit kleding?

Verse bloedvlekken verwijderen uit kleding

Verse bloedvlekken zijn gemakkelijk te verwijderen door ze te spoelen met koud water. Vrijwel alle bloedvlekken krijg je er op die manier direct uit. Zorg ervoor dat je absoluut geen warm water gebruikt bij het verwijderen van bloedvlekken. Dat maakt de vlek alleen maar erger.

Oude bloedvlekken verwijderen uit kleding

Het wordt lastiger bij oudere bloedvlekken verwijderen. Dit komt omdat oude bloedvlekken meestal ingetrokken zijn in je kleding. Er zijn verschillende methodes die je kan proberen om oude bloedvlekken te verwijderen.

Zoutoplossing
Maak een mixje van koud water en zout in een emmer. Je kan hiervoor een flinke scheut zout gebruiken. Laat het kledingstuk ongeveer een halve dag in deze oplossing staan. Om de bloedvlek definitief te verwijderen, was je het kledingstuk daarna in de wasmachine. Als het goed is, is de bloedvlek dan helemaal weg.

Ammonia
Ammonia werkt ook goed voor het verwijderen van oude bloedvlekken uit kleding. Mix een kleine scheut ammonia met koud water en dep de oplossing vervolgens op de vlek. De volgende stap is om uit te spoelen met koud water en was het daarna mee in de wasmachine. Let ook hier goed op dat je altijd koud water gebruikt om een bloedvlek te verwijderen.

Glycerine
Glycerine werkt ook goed tegen bloedvlekken. Glycerine is een chemisch middel dat je kan kopen bij de drogisterij of via het internet. Hiervoor geldt net als bij ammonia dat je het moet mengen met koud water. Giet dit op de bloedvlek en laat het een paar minuten inweken. Spoel vervolgens met koud water en vervolgens kan je je kleding wassen in de wasmachine.

Bloedvlekken verwijderen uit kleding met alternatieve methodes

Er zijn een aantal alternatieven voor het verwijderen van bloedvlekken uit kleding. Wat je ook kan doen is een aspirine oplossing maken in koud water en het kledingstuk daarin laten weken. Vervolgens spoel je af met koud water en was je het kledingstuk in de wasmachine. Nog een alternatief is zout op de vlek leggen. Het zout absorbeert het bloed, spoel na met koud water en was in de wasmachine.

Kortom, bloedvlekken verwijderen uit kleding is geen moeilijke opgave, zolang je er maar snel bij bent. Oudere vlekken zijn zeer lastig te verwijderen. Ongeacht hoeveel tijd en moeite je erin steekt, oude vlekken kunnen permanente schade achterlaten op je kleding.

Succes!

3 reacties

 • cynthia schrijft op zondag 6 april 2014 om 23:38:

  Met zout gaat het bloed echt uit je kleren

 • Katia schrijft op vrijdag 11 april 2014 om 16:33:

  Ik heb ook zout gebruikt , maar het is zelfs niet verminderd.Er is wel veel bloed op het hoofdkussen en kus zelf van mijn zoon, die een
  operatie had in de mond.Ik denk dat ik maar een nieuwe aankoopt.

 • anitta schrijft op woensdag 26 juli 2017 om 12:09:

  ik heb gisteren ingedroogde bloedvlekken verwijderd door ze nat te maken met koud water en daarna ingespoten dasty van de wibra. even goed wrijven en in laten trekken en daarna uitspoelen met koud water.prima!
  hLaat een reactie achter

*

Tips via Facebook!