Braakselvlekken verwijderen uit kleding

Lekker avondje wezen stappen en een drankje teveel op? Of gewoon niet lekker door een griepje of iets verkeerds gegeten? We maken het allemaal helaas wel eens mee dat ons eten er iets sneller uit wil en dan maar voor de snelste weg terug kiest. Dat kan voor lelijke vlekken zorgen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste braakselvlekken verwijderen uit mijn kleding?

Braakselvlekken verwijderen met water, fijnwassmiddel en azijn

Braakselvlekken kun je het beste uit textiel verwijderen door eerst goed te spoelen onder de kraan. Hiermee spoel je het braaksel weg dat nog niet in de kleding is getrokken. Wat overblijft is het braaksel dat gehecht zit aan de kleding. Dit kan je weg krijgen door in een emmer een mengsel te maken van een halve liter water, een beetje fijnwasmiddel en een scheut azijn. Drenk een doekje in dit mengel en gebruik dit om zachtjes het braaksel uit de kleding te wrijven. Niet te hard wrijven of boenen, want daarmee beschadig je de kleding misschien. Gewoon zachtjes in cirkeltjes over de vlek heen en dan weer even uitspoelen onder de kraan. Herhaal dit net zo lang tot de vlek helemaal weg is gepoetst.

We wensen je veel succes en indien van toepassing: veel beterschap! Mocht je nog aanvullende tips hebben of heeft bovenstaande voor jou niet gewerkt, dan horen we het graag. Met jouw hulp kunnen we deze website beter maken, dus schroom niet om van je te laten horen!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!