Chocolademelk vlekken verwijderen uit kleding

Chocolademelk vlekken verwijderen uit kleding is niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je ik het beste chocolademelk vlekken verwijderen uit kleding?

Instructievideo om chocolademelk vlekken te verwijderen

Chocolademelk vlekken verwijderen uit kleding met zout

1. Spoelen met koud water
Spoel de chocolademelk vlekken eerst met koud water. Let goed op dat je geen warm water gebruikt, want dat zorgt er juist voor dat de vlek er moeilijker uit te halen is.

2. Weken in zout water
De volgende stap is om het kledingstuk 1 tot 2 uur te laten weken in een emmer met zout water. Dit mag wel warm water zijn. Na het weken altijd eerst even goed uitspoelen moet koud water.

3. Wassen in de wasmachine
Vervolgens was je het kledingstuk gewoon mee met de normale was. Als het goed is zijn de chocolademelk vlekken dan helemaal verdwenen.

Als bovenstaande niet werkt…
Dan wordt het gebruik van Borax ook regelmatig aangeraden. Een oplossing van Borax in water werkt vooral goed bij oudere chocolademelk vlekken. Borax kan je vinden bij de drogist. Wij hebben zelf geen ervaring met Borax en kunnen de effectiviteit van dit middel dan ook niet bevestigen.

Deze tips zouden je moeten helpen om chocolademelk vlekken te verwijderen uit kleding. We wensen je heel veel succes en hopen op een positief resultaat.

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!