Chocoladevlekken verwijderen

Bijna iedereen houdt van chocolade en helaas, waar chocolade is, daar zijn chocoladevlekken. Chocolade kan zorgen voor nare vlekken op je kleding. Hoe kan je chocoladevlekken verwijderen? Lees het in dit artikel

Instructievideo over het verwijderen van chocoladevlekken

Hoe verwijder je chocoladevlekken?

Er zijn verschillende wastips die je kan proberen. We sommen er een aantal voor je op:

1. Geen zeep gebruiken!
Probeer zeep in eerste instantie te vermijden. Ook al lijkt dit een voor de hand liggende keuze, dat is het niet. Zeep kan er voor zorgen dat de vlek fixeert en dan krijg je de vlek er met geen mogelijkheid meer uit.

2. Melk is goed voor elk
De meest gebruikte methode om chocoladevlekken te verwijderen is door melk over de vlek heen te gieten. Laat de melk kort intrekken en spoel daarna uit met koud water. Bij het uitspoelen kan het helpen om licht te wrijven. Doe dit niet te stevig. Je wil de chocolade alleen los wrijven en niet dieper in de kleding wrijven. Daarna was je het kledingstuk op de gebruikelijke manier.

3. Wasbenzine of bleekwater
Als melk niet helpt, dan kan je de chocoladevlek ook met grof geschut verwijderen, zoals wasbenzine. Doe de wasbenzine op een doek en wrijf hiermee zachtjes over de vlek. Zorg dat je niet te hard wrijft, want daarmee druk je de vlek dieper in je kleding. Als het om witte kleding gaat, dan helpt het om even af te spoelen met bleekwater. Als het gaat om gekleurde kleding, dan kan je beter een lauw sopje gebruiken om uit te spoelen.

Dit zijn de meest gebruikte methodes. We zijn ook erg benieuwd naar jullie tips of ervaringen met bovenstaande methodes. Hebben de tips geholpen of heb je zelf nog aanvullingen, laat het ons dan weten via info@was-tips.nl!

4 reacties

 • Lieke schrijft op maandag 16 december 2013 om 12:20:

  Het werkt echt heel goed!

 • Fatiha schrijft op zondag 23 februari 2014 om 16:00:

  Werkt echt zeer goed. Bedankt. Ik was van plan zeep te gebruiken, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb.

 • Pieter Plaatsman schrijft op vrijdag 30 mei 2014 om 17:11:

  Ik ben erg blij met de tip, het werkt uitstekend. De vlekken in de autobekleding waren in een mum van tijd verdwenen en, heel belangrijk, blijven ook weg. Hartelijk dank en groeten van Pieter.

 • Alain schrijft op woensdag 30 juli 2014 om 18:47:

  Top tip !Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!