Cola vlekken verwijderen uit kleding

In Nederland wordt alleen al door alle gezinnen bij elkaar ruim 800 miljoen liter cola per jaar gedronken. Hier zijn alleenstaande mensen nog niet eens in meegenomen. Cola is populair, dat mag wel duidelijk zijn. Het is dan ook niet vreemd dat dit zo nu en dan tot vlekken leidt. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste cola vlekken verwijderen uit kleding?

Cola vlekken verwijderen uit kleding met een sopje

Cola vlekken kan je het beste verwijderen door de vlek zo snel mogelijk te spoelen met warm water. Als dit de vlek niet helemaal verwijderd, maak dan een sopje met warm water en wasmiddel. Laat het kledingstuk hier een minuut of tien in weken. Dit zou voldoende moeten zijn om de meeste cola vlekken te verwijderen.

Als deze oplossing niet voldoende is, dan zijn er nog twee opties die je kan proberen. Wat soms wel eens wil werken is om het wasmiddel rechtstreeks op de cola vlek aan te brengen. Laat het even intrekken en spoel het kledingstuk dan uit met warm water. Je kan hiervoor ook een vlekken verwijderaar gebruiken, zoals Vanish of Shout. Deze producten kan je kopen in iedere supermarkt of drogisterij.

Met behulp van deze tips zijn de cola vlekken als het goed is geheel verdwenen. We wensen je veel succes met de behandeling van de cola vlekken!

2 reacties

  • liesbeth schrijft op maandag 15 juli 2013 om 12:22:

    ik krijg de cola vlekken niet uit mijn witte vest terwijl ik ze meteen heb behandeld wie weet er nu nog een tip te geven aan mij zonder vlekken schaar

  • Tom schrijft op maandag 18 juli 2016 om 14:46:

    Zelfs met Vanish er niet uit te krijgen.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!