Crème vlekken verwijderen uit kleding

Dit artikel richt zich specifiek op vlekken die veroorzaakt worden door dagcrème, nachtcrème of een andere vergelijkbare soort crème. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: Hoe kan je het beste crème vlekken verwijderen uit kleding?

Crème vlekken verwijderen uit kleding met aceton

Crème vlekken zitten op je kleding voordat je er erg in hebt. Gelukkig is het redelijk eenvoudig om dit soort vlekken te verwijderen. Het beste middel dat je kan gebruiken tegen crème vlekken is aceton. Aceton is een middeltje dat ook gebruikt wordt in nagellak remover.

Let op, aceton kan je alleen gebruiken op kleding die gemaakt is van natuurlijke materialen. Gebruik dit absoluut niet op synthetische kleding. Synthetisch betekent dat de stof niet van natuurlijk materiaal is gemaakt, zoals Nylon, acryl en dergelijke. Voor kleding die gemaakt is van deze stoffen, heb je een ander middel nodig. Voorbeelden van stoffen die wel natuurlijk zijn, zijn bijvoorbeeld katoen, wol, linnen en zijde. Op deze stoffen kan je Aceton prima gebruiken.

Gebruik geen nagellak remover voor de vlek. Hier zit dan wel aceton in, maar de mix van componenten is schadelijk voor je kleding. Je kan aceton ook los kopen bij een drogisterij. Dit is het middel dat je nodig hebt. Doe een beetje aceton op een watje en dep dit op de vlek, net zolang tot de meeste crème verdwenen is.

Crème vlekken verwijderen maar geen aceton in huis?

Heb je geen aceton of gaat het om synthetische kleding? In dat geval kan je het beste een middel gebruiken dat vet afbreekt. In crème zitten vaak vette bestanddelen. Afwasmiddel is bijvoorbeeld erg geschikt tegen dit soort vlekken. Doe dit op de vlek, laat het even inweken, en spoel het vervolgens uit onder de kraan. Dit zou voldoende moeten zijn.

Succes!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!