Douchegordijn wassen

Ondanks dat een douchegordijn zich op een plek bevindt die eigenlijk heel schoon zou moeten zijn, is het ook belangrijk dat je je douchegordijn regelmatig wast. Op een douchegordijn kan schimmel ontstaan en daarnaast kan er aanslag op komen, zoals kalk, als je het lange tijd niet wast. Een goede reden om je douchegordijn regelmatig te wassen dus. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste je douchegordijn wassen?

Douchegordijn wassen in de wasmachine

De beste frequentie om je douchegordijn te wassen is 4 keer per jaar. Als je eens per kwartaal je douchegordijn in de was doet, dan weet je zeker dat hij goed fris blijft.

Een douchegordijn kan je meestal gewoon wassen in de wasmachine op het fijnwasprogramma. Kijk hiervoor op het etiket van het douchegordijn. Er zijn verschillende tips over waarmee je het kan wassen om het zo schoon mogelijk te krijgen. Belangrijk is om het gordijn te wassen op 40 graden en niet teveel wasmiddel te gebruiken. Er zijn verschillende middeltjes die je erbij kan doen voor extra effect. Als we dit tips die her en der online gegeven worden vergelijken, dan komen de volgende het meeste voor:

– Bleekwater; alleen gebruiken op een wit douchegordijn
– Vaatwasser tablet; dit werkt goed tegen kalk aanslag

Schimmel op je douchegordijn

Heb je last van schimmel op je douchegordijn, dan is een wat grover geschut nodig. In dat geval kan je het beste een emmer vullen met een scheut bleekwater en water (kijk voor de verhouding op de fles bleekwater). Laat het beschimmelde deel van je douchegordijn hier in weken. Het kan soms zelfs een dag duren, maar daarna is de schimmel helemaal weg.

Met deze tips kan je hopelijk goed uit de voeten. Mocht bovenstaande niet werken of mocht je zelf een betere manier hebben om een douchegordijn te wassen, dan horen we het graag. Laat dan een reactie achter onder aan deze pagina. Heel veel succes!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!