Eivlekken verwijderen

Wist je dat er in totaal 10 miljard eieren per jaar gelegd worden door kippen in Nederland. Gemiddeld eten we met zijn allen 185 eieren per persoon per jaar. Dat zijn ongeveer 3 miljard eieren per jaar. Stel dat iedereen in Nederland minstens 1 keer per jaar een stuk ei morst op zijn of haar kleding. Dan hebben we het al bijna over 17 miljoen ei vlekken per jaar. Maar geen nood, in dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik eivlekken verwijderen uit kleding?

Verharde eivlekken verwijderen

Is de vlek van een al gekookt of gebakken ei? In dat geval is water gebruiken meestal voldoende om de vlek te verwijderen. Laat het kledingstuk even weken in koud water en daarna poets je de eivlekken er zo vanaf. Gebruik geen warm water!

Rauwe eivlekken verwijderen

Is het ei nog niet bereid en maak je een eivlek? spoel dan gelijk af met water. Zorg dat je dit met koud water doet. Warm water zorgt ervoor dat het ei stolt en dan krijg je de vlek er veel moeilijker uit. Krijg je de vlek er niet gelijk uit, dan is het slim om het kledingstuk even te laten weken. Laat het kledingstuk 1 of 2 uur weken en daarna spoel je de eivlekken er zo uit. Krijg je de vlek er alsnog niet uit, gebruik dan een sopje met lauw water.

We wensen je veel succes. Heb je zelf nog aanvullende tips of hebben bovenstaande tips voor jou niet gewerkt? Laat het ons dan weten via een reactie onderaan deze site. Met jouw ervaring en tips kunnen we dan weer andere mensen helpen.

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!