Grasvlekken verwijderen uit kleding

Lekker liggen zonnen op het gras? Kinderen die graag buiten spelen in het park? Dan is het niet vreemd dat je te maken krijgt met grasvlekken op je kleding. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste grasvlekken verwijderen uit kleding?

Het belangrijkste bij grasvlekken is dat je snel handelt. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker het is om hem eruit te krijgen. Er zijn verschillende methodes die je kan proberen om grasvlekken te verwijderen uit kleding. Hieronder worden alle tips uitgelegd.

Grasvlekken verwijderen uit kleding met ammonia

De eerste methode die je kan gebruiken is door een mengsel te maken van ammonia, zuiver alcohol en warm water. De verhouding hiervoor is 1 deel ammonia, 2 delen zuiver alcohol en 3 delen warm water. Dit mengsel werkt alleen als het goed warm is. Gebruik vervolgens een stukje keukenrol, wc papier, wattenstaafje of watten om in het mengsel te deppen. Wrijf dit vervolgens over de vlek. Vervolgens uitspoelen met warm water en in de wasmachine. Dit zou voldoende moeten zijn.

Grasvlekken verwijderen uit kleding met afwasmiddel

Heb je de bovenstaande ingredi├źnten voor het mengsel niet in huis, dan kan je het ook proberen met afwasmiddel. Smeer afwasmiddel op de vlek en laat dit even intrekken. Wrijf daarna voorzichtig over de gras vlekken. Daarna kan je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen. Als je er op tijd bij was, is de vlek er direct uit.

Grasvlekken verwijderen uit kleding met groene zeep

Veel toelichting heeft deze methode niet nodig. Schrob de vlek met groene zeep en vervolgens kan het kledingstuk in de wasmachine. Simpel, eenvoudig, maar effectief.

Grasvlekken verwijderen uit kleding zou een makkie moeten zijn met deze tips. Heel veel succes en we hopen op een positief resultaat!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!