Handwas

Sommige kleding moet met de hand gewassen worden. Vaak gaat het bij de handwas om kwetsbare stoffen die snel beschadigen. Maar hoe doe je een handwas?

Hoe doe je een handwas?

Aan het onderstaande wassymbool kan je zien of je wasgoed met de hand gewassen moet worden:
Was tips

Stap 1
Pak een schone emmer of maak de gootsteen schoon en vul deze met lauw water. Mix het water met wasmiddel geschikt voor de handwas. Dit staat aangegeven op de verpakking. Kijk voor de hoeveelheid ook op de verpakking van het wasmiddel. Er is speciaal wasmiddel voor fijnwas of wolwas.

Stap 2
Vervolgens dompel je het kledingstuk herhaaldelijk onder in het sop. Laat je kleding niet liggen weken maar zorg dat het water in beweging blijft, dus blijf dompelen. Zorg dat je niet wringt of wrijft. Dit kan voor beschadiging zorgen of voor het uitrekken van je kleding waardoor het de oorspronkelijke vorm verliest.

Stap 3
Spoel vervolgens de kleding uit met vers water dat ongeveer even warm is als je sopje, totdat het sop uit je kleding is verdwenen. Let wederom op dat je niet wringt of wrijft.

Stap 4
Hang je kleding vervolgens te drogen op een waslijn of wasrek. Is je kledingstuk erg zwaar geworden van het geabsorbeerde water, is het wellicht verstandiger om het kledingstuk op een droge handdoek te leggen, zodat het niet uitrekt aan de waslijn.

Tips via Facebook!