Hoe kan ik het beste de ramen zemen zonder strepen?

De ramen zemen is een vak apart. Als je het niet goed doet, laat het lelijke strepen achter op je ramen. Er zijn verschillende methoden die je kan gebruiken om het raam te zemen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste de ramen zemen zonder strepen?

Ramen zemen in een paar simpele stappen

1. Schoonvegen
Je begint met het afstoffen en schoonvegen van het raam. Dit kan je doen met een stofdoek of met een stoffer. Hiermee zorg je dat het ergste vuil er al vanaf is en voorkom je dat je stof gaat uitsmeren.

2. Sopje
Vervolgens maak je een sopje met lauw water en allesreiniger. Let wel op dat je niet teveel allesreiniger gebruikt, want dat kan er voor zorgen dat je strepen op de ramen krijgt.

3. Zemen
Je kan een natte doek gebruiken of een spons voor het zemen van de ramen. Zorg dat je de spons of de natte doek goed uitwringt zodat deze bijna droog is. Vervolgens maak je het raam schoon met lange halen van onder naar boven. Doe het niet van boven naar beneden, want dan krijg je strepen op je raam.

4. Trekker
Gebruik vervolgens een trekker om je raam droog te maken. Maak met de trekker strepen in dezelfde richting, dus of steeds van links naar rechts of andersom. Ook hier geldt dat het strepen op je raam veroorzaakt als je het in tegengestelde richting doet. Het is belangrijk dat de trekker niet te vochtig wordt. Zorg daarom dat je hem zo nu en dan even afneemt met een droge doek.

5. Kranten
Als er na het ramen zemen vocht overblijft of er strepen ontstaan, maak dan een prop van oude kranten en wrijf deze over de strepen. Je zult zien dat de strepen hierdoor verdwijnen als sneeuw voor de zon.

6. Kozijnen
De laatste stap is om de hoeken van de ramen droog te maken met een droge doek. Vervolgens maak je met een natte doek de kozijnen schoon en klaar is kees.

We wensen je veel succes en als je aanvullende tips hebt, laat ze dan gerust achter onder dit artikel

1 reactie

  • rokjes en truitjes schrijft op zondag 11 januari 2015 om 23:12:

    Vroeger in het ziekenhuis poetsen we de ramen streeploos met een scheutje schoonmaakazijn in het warme! water, belangrijk is wel dat je je handen beschermt met huishoud handschoenen of van die hele dunne die ik nog steeds chirurgen handschoenen noem.
    inderdaad eerst afnemen met droge doek warme azijnwater doek en dan trekker, die je met je droge doek aan je schort droog hield . . doe dezelfde methode al jaren thuis. strepen heb ik nooit gehad.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!