Hoe kan je het beste een koffiekan schoonmaken?

Als je in huis een koffiekan hebt, dan zal je regelmatig te krijgen met aanslag op je koffiekan. De koffie blijft meestal een tijdje in de kan zitten en de koffie hecht zich dan aan de koffiekan. Dit laat vaak een bruinachtige aanslag achter op de pot. Dat ziet er lelijk uit, maar geeft ook een onhygiënisch gevoel. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste een koffiekan schoonmaken?

Koffiekan schoonmaken in de vaatwasser of de afwas

De beste oplossing is om te voorkomen dat de koffie zich hecht. Laat de koffiekan niet te lang staan. Zorg dat je na gebruik de koffiekan ook direct even omspoelt en de aanslag er alvast af borstelt. Vervolgens kan je de koffiekan gewoon mee wassen in de vaatwasser of meenemen in de handwas. Voorkomen is beter dan genezen.

Koffiekan schoonmaken met een vaatwastablet

Bij oudere vlekken in je koffiekan gaat de bovenstaande oplossing niet meer werken. Daarvoor zit de aanslag te vast gehecht in je koffiekan. Een andere oplossing is om water te koken en dit in de koffiekan te gieten samen met een vaatwastablet. Door de hoge temperatuur is het effect hiervan groter dan van de vaatwasser of afwas met de hand. Doe het deksel op de koffiekan en laat het even een uurtje weken. Vervolgens goed uitspoelen en klaar is kees.

Alternatieve methoden om een koffiekan schoon te maken

Er zijn verschillende andere opties die je kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gebruik een mengsel van citroensap en water en laat het een nacht staan
  • Gebruik een mengsel van water en zout. Even goed poetsen met licht vochtig zout en daarna de hele kan vullen met water en zout. Laat dit een nacht weken

We wensen je veel succes!

2 reacties

  • Melvin afdeling attendiz. schrijft op woensdag 13 april 2016 om 12:44:

    Goedemiddag. het heeft echt goed verholpen. met de vaatwasser tabletten in de koffiekan te doen. een uurtje wachten omspoelen. en het is weer heel erg schoon geworden. een goede tip. op het werk. waren nooit schoongemaakt..

    Met vriendelijke groet melvin afdeling attendiz in hengelo

  • Ronald schrijft op zondag 8 januari 2017 om 12:21:

    Ik had een koffiekan die van binnen helemaal zwart was van de aanslag van koffie. De tip met de vaatwastablet hielp inderdaad perfect, de kan is van binnen helemaal schoon. Bedankt!Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!