Hoe kan je het beste een theepot schoonmaken?

Als je in huis een theepot hebt, dan zal je regelmatig te krijgen met aanslag op je theepot. De thee blijft meestal een tijdje in de pot zitten en de thee hecht zich dan aan de theepot. Dit laat vaak een bruinachtige aanslag achter op de pot. Dat ziet er lelijk uit, maar geeft ook een onhygiënisch gevoel. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste een theepot schoonmaken?

Theepot schoonmaken in de vaatwasser of de afwas

De beste oplossing is om te voorkomen dat de thee zich hecht. Laat de theepot niet te lang staan. Zorg dat je na gebruik de theepot ook direct even omspoelt en de aanslag er alvast af borstelt. Vervolgens kan je de theepot gewoon mee wassen in de vaatwasser of meenemen in de handwas. Voorkomen is beter dan genezen.

Theepot schoonmaken met een vaatwastablet

Bij oudere vlekken in je theepot gaat de bovenstaande oplossing niet meer werken. Daarvoor zit de aanslag te vast gehecht in je theepot. Een andere oplossing is om water te koken en dit in de theepot te gieten samen met een vaatwastablet. Door de hoge temperatuur is het effect hiervan groter dan van de vaatwasser of afwas met de hand. Doe het deksel op de theepot en laat het even een uurtje weken. Vervolgens goed uitspoelen en klaar is kees.

Alternatieve methoden om een theepot schoon te maken

Er zijn verschillende andere opties die je kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gebruik een mengsel van citroensap en water en laat het een nacht staan
  • Gebruik een mengsel van water en zout. Even goed poetsen met licht vochtig zout en daarna de hele kan vullen met water en zout. Laat dit een nacht weken

We wensen je veel succes!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!