Hoe kan ik een colbert wassen?

Deze week kregen we een vraag binnen over het wassen van een colbert. Een terechte goede vraag, want een colbert stop je natuurlijk niet zomaar in de wasmachine. Wat kan je dan het beste doen om een colbert te wassen?


Vraag: Ik heb een colbert, met wassymbool: Niet wassen en niet chemisch reinigen. Hoe moet ik dit colbert wassen? Kan ik het niet gewoon voorzichtig met de hand wassen? (koud water)


Antwoord: Een colbert wassen gaat niet. Deze moet gestoomd worden om hem schoon te krijgen. Als je het met water wast dan gaat de vorm eruit, dus dat zou ik zeker niet doen. Kortom, er zit maar een ding op en dat is je colbert naar de stomerij brengen. Als je dat liever niet wil, dan kan je ook proberen om het colbert en tijdje in de badkamer te hangen. Tijdens het douchen ontstaat er vaak condens. Dit is niet helemaal hetzelfde als stomen, maar het kan er wel voor zorgen dat je colbert weer iets frisser komt te ruiken. Als je echt vlekken op je colbert hebt, dan zou ik hem toch naar de stomerij brengen.

Succes!

Heb jij ook vragen over het wassen/reinigen van kleding? Stel ze dan door het formulier onderaan dit bericht in te vullen.

1 reactie

  • han van lieshout schrijft op zondag 24 augustus 2014 om 13:13:

    Hoe kan ik een colbert reinigen als ik het colbert niet mag wassen, maar ook niet mag bleken?i
    Wat betekent het volgende wassymbool: een rondje met tweehorizontale punten erin?Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!