Hoeslaken vouwen: hoe doe je dat

Het netjes opvouwen van kleding vormt altijd een uitdaging. Hoe vreemder de vorm, hoe ingewikkelder het is om het goed te vouwen. In dit artikel kijken we naar de verschillende manieren om een hoeslaken op te vouwen. We doen dit aan de hand van een tweetal filmpjes met de uitgewerkte uitleg erbij. Aan het einde van dit artikel heb je dan ook het antwoord op de vraag: hoe kan ik een hoeslaken vouwen?

Hoeslaken vouwen: de methode met het mooiste resultaat

Er zijn twee methodes die goed werken. Eerst kijken we naar de methode die het mooiste resultaat geeft. Bekijk hier het filmpje. Dit filmpje is Engelstalig.

Je hoeslaken vouwen op deze manier doe je vertaald in het Nederlands in de volgende stappen:

Stap 1: Als je het hoeslaken uit de droger haalt, schudt je deze eerst goed uit. Pak het hoeslaken vervolgens in twee hoeken vast. Zorg dat je het hoeslaken in de lengte vast hebt, niet in de breedte.

Stap 2: Pak vervolgens de linkerbovenhoek vast, precies op de naad. Vervolgens pak je van onderaf de naad links onderin vast en breng je de punt van de naad links onder in de naad links boven zoals aangegeven in de video. Zorg dat je de beide punten goed in elkaar doet. Doe hetzelfde met de rechterbovenhoek en de hoek rechts onder.

Stap 3: Je hebt nu de beide punten links en rechts samengevoegd. Pak langs onder het hoeslaken vast met je ene hand in de linker hoek en je andere hand in de rechterhoek. Breng nu de twee hoeken naar elkaar toe en vouw dan de linker hoek over de rechterhoek heen.

Stap 4: Leg nu het hoeslaken voor je op tafel of op bed. Zorg dat het netjes in een rechthoek komt te liggen. Maak indien nodig een kleine vouw om de vorm goed te krijgen. Strijk het hoeslaken goed glad.

Stap 5: Maak nu een vouw van links naar rechts, precies door het midden. Strijk wederom goed glad.

Stap 6: Als het goed is ligt het hoeslaken nu in een rechthoek. Pak het hoeslaken nu met beide handen aan de linker en rechter kan precies in het midden en til het hoeslaken op voor de volgende vouw.

Stap 7: Je kan het hoeslaken nu net zo lang vouwen als je wil.

Op deze manier je hoeslaken vouwen zorgt ervoor dat hij prachtig strak opgevouwen in de kast kan.

Hoeslaken vouwen: de snelste methode

Een tikkeltje snellere methode waarmee je je hoeslaken ook mooi op kan vouwen gaat als volgt:

Stap 1: Bij deze methode pak je het hoeslaken niet in de lengte vast, maar in de breedte. Je begint door het hoeslaken direct dubbel te vouwen en de hoeken wederom in elkaar te vouwen. Dit is identiek aan de vorige methode, alleen doe je hier de vouw in de breedte in plaats van in de lengte.

Stap 2: Het hoeslaken ligt nu gehalveerd gevouwen. Je hebt nu 1 kant met de twee punten in elkaar gevouwen en 1 kant met gewoon een rechte vouwen.De volgende stap is om nogmaals de twee punten in elkaar te vouwen. Probeer er vervolgens weer een mooie rechthoek van te maken door er een paar vouwen in te maken.

Stap 3: Je kan het hoeslaken nu zo vaak omvouwen als je wil. Je kan hem ook oprollen of steeds in derde stukken vouwen zoals in het filmpje.

We wensen je veel succes en als je nog aanvullende tips hebt, dan kan je deze hier onder achterlaten!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!