Honingvlekken verwijderen uit kleding

Honing op je brood, in je koffie of in je thee. Op zijn tijd verdienen we dat allemaal een keer. Maar soms gaat het ook wel eens mis en beland er honing op je kleding. Honingvlekken verwijderen is gelukkig niet zo moeilijk. Volg de onderstaande tips en je bent je honingvlekken zo kwijt.

De eerste stap richting honingvlekken verwijderen is om zoveel mogelijk honing van het kledingstuk af te schrapen. Spoel de vlek daarna met warm water. De suiker lost op door de hitte, dus als het meezit is dat al voldoende om de vlek er helemaal uit te krijgen. Als dat niet voldoende is, kan je het beste ontvlekker op basis van zeep gebruiken. Voor het beste effect is het aanbevolen om het kledingstuk daarna ook nog mee te wassen met de gewone was. Maar als je er op tijd bij bent, dan zijn al die stappen niet nodig.

Als dit allemaal niet werkt, dan kan je als laatste nog proberen om wat vloeibaar wasmiddel aan te brengen op de honingvlek. Laat het even inweken en spoel het daarna uit met warm water. De vlek moet van goede huize komen wil hij deze behandeling overleven.

Kortom, geen probleem als je wat honing morst, linksom of rechtsom, de vlek gaat er altijd uit. Succes!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!