Inductie kookplaat schoonmaken

Wil je je inductie kookplaat schoonmaken? Lees dan hier hoe je krassen op je kookplaat voorkomt en hoe je de kookplaat weer mooi glanzend schoon krijgt.

Ingebrande vlekken op je inductie kookplaat schoonmaken?

Als je een ingebrande vlek op je inductie kookplaat wil schoonmaken, dan kan je dat het beste doen met een schraper. De toplaag van een inductie kookplaat is van glas. Je kan daarom beter niet met een mesje, vork of schuurspons aan de slag, daarmee krijg je krassen. Als je niets anders in de buurt hebt en/of geen schraper wil kopen, dan kan je het beste een vork gebruiken als je heel voorzichtig bent. Wij hebben zelf ook geen schraper in huis, maar gebruiken ook een vork. Als je het midden van de vork gebruikt en voorzichtig wat schraapt, dan kan het zonder krassen. Gebruik in ieder geval niet de punten van de vork, die zijn veel te scherp om mee te schrapen op glas. Er zijn wel speciale schrapers te koop voor wie geen risico wil lopen.

Laat de kookplaat afkoelen

Maak de kookplaat niet schoon terwijl deze nog warm is. Hiermee loop je het risico dat het doekje dat je gebruikt smelt of verbrand.

Gebruik speciaal schoonmaakmiddel

Voor kookplaten is speciaal schoonmaakmiddel beschikbaar, zoals Muscle Cerafix. laat een paar druppels op de kookplaat vallen. Wrijf dit vervolgens uit met een stukje keukenpapier totdat de hele kookplaat bedekt is. Gebruik niet teveel, een paar druppels zijn genoeg om de hele kookplaat te dekken.

Afdoen met een vochtige doek

Neem de inductie kookplaat af met een vochtige doek en daarna met een droge doek. Als de kookplaat helemaal droog is dan glanst hij weer als nieuw.

3 reacties

 • Hosting schrijft op woensdag 12 april 2017 om 11:08:

  Een inductiekookplaat wordt niet echt heet als een keramische kookplaat, dus een inductie kookplaat schoonmaken en beschermen met keramische kookplaat schoonmaken reiniger werkt averechts, dit middel laat een toplaagje na welke door hitte moet verdampen, dit gebeurt dus juist niet op een inductiekookplaat.

 • Louise schrijft op woensdag 6 september 2017 om 18:29:

  Ik maak de inductiekookplaat al 3 jaar schoon met een microvezeldoekje met heet water, daarna met een droog microvezeldoekje. Gebruik nooit iets van schoonmaak of reinigers troep. De plaat is nog als nieuw. Maar wel elke dag even doen. Fluitje van een cent.

 • John schrijft op donderdag 1 februari 2018 om 11:26:

  De doffe plekken zijn echt niet ingebrand maar opgedroogd kookvocht vermengd met bakvet.
  Heel makkelijk te verwijderen met een glasschrapertje en vervolgens na te poetsen met een autoremouver (lees cleaner) uitwrijven en je hebt weer een nieuwe induktieplaat. Heel veel succes.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!