Kaarsvet verwijderen uit kleding

Kaarsvet verwijderen uit kleding is vooral een tijdrovende klus. Daarnaast is het vaak lastig om het vet volledig uit je kleding te krijgen. Maar een poging wagen om de kaarsvet vlekken te verwijderen kan natuurlijk altijd. In dit artikel proberen we je daar zo goed mogelijk mee te helpen en geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste kaarsvet vlekken verwijderen uit kleding?

Kaarsvet verwijderen uit kleding met een strijkbout

Er zijn verschillende manieren om kaarsvet vlekken te verwijderen. De meest effectieve manier is met een strijkbout. Hierbij ga je als volgt te werk:

 • Als het kaarsvet nog vloeibaar is, leg dan direct een velletje keukenrol er overheen. Niet duwen, maar er gewoon opleggen zodat de keukenrol het vet kan absorberen. Is het kaarsvet al aan het stollen, dan kan je dat het beste eerst af laten koelen zodat het helemaal hard wordt.
 • Verwijderen vervolgens zoveel mogelijk kaarsvet met de hand. Dit kan je doen met je nagels of door een mesje te gebruiken. Doe dit laatste wel voorzichtig, je wil de kleding niet beschadigen.
 • Pak daarna een keukenrol of andere papiersoort die vocht absorbeert (wc papier etc.). Leg een velletje op de vlek en een vel onder de vlek.
 • Vervolgens ga je zachtjes met een warme strijkbout over het papier heen. Het kaarsvet smelt door de hitte en wordt dan direct geabsorbeerd door het papier.
 • Vervolgens spoel je het kledingstuk uit met water. Het kan zijn dat er nog een kleine vetvlek overblijft. Deze kan je verwijderen met wasbenzine.

Alternatieven om kaarsvet te verwijderen uit kleding

Je kan de volgende werkwijzen ook proberen om kaarsvet te verwijderen:

 1. Leg het kledingstuk in de vriezer totdat het kaarsvet bevriest. Daarna kan je het er in de meeste gevallen ook gemakkelijk afschrapen. Spoelen met koud water.
 2. De laatste methode is om wasbenzine/terpentine op de vlek te wrijven met een schone doek. Deze methode is minder effectief dan de eerder genoemde maar als die niet gelukt heeft, dan kan je het natuurlijk altijd proberen.

Helaas kunnen we niet garanderen dat je de kaarsvet vlekken er altijd uit krijgt. Maar met bovenstaande tips zijn de kansen op succes wel het grootste. Succes!

1 reactie

 • myrthe schrijft op dinsdag 26 augustus 2014 om 21:28:

  ik heb iets anders gedaan:

  neem. keukenpapier of iets anders. doe dit aan de binnekant van het kledings stuk, ga er met een föhn er over heen tot het kaarsvet smelt. dan zuigt het keukenpapier het op.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!