Keramische kookplaat schoonmaken

Wil je je keramische kookplaat schoonmaken? Lees dan hier hoe je krassen op je kookplaat voorkomt en hoe je de kookplaat weer mooi glanzend schoon krijgt.

Ingebrande vlekken op je keramische kookplaat?

Als je een ingebrande vlek op je keramische kookplaat wil schoonmaken, dan kan je dat het beste doen met een schraper. De toplaag van een keramische kookplaat is van glas. Je kan daarom beter niet met een mesje, vork of schuurspons aan de slag, daarmee krijg je krassen. Als je niets anders in de buurt hebt en/of geen schraper wil kopen, dan kan je het beste een vork gebruiken als je heel voorzichtig bent. Wij hebben zelf ook geen schraper in huis, maar gebruiken ook een vork. Als je het midden van de vork gebruikt en voorzichtig wat schraapt, dan kan het zonder krassen. Gebruik in ieder geval niet de punten van de vork, die zijn veel te scherp om mee te schrapen op glas. Er zijn wel speciale schrapers te koop voor wie geen risico wil lopen.

Laat de kookplaat afkoelen

Maak de kookplaat niet schoon terwijl deze nog warm is. Hiermee loop je het risico dat het doekje dat je gebruikt smelt of verbrand.

Gebruik speciaal schoonmaakmiddel

Voor kookplaten is speciaal schoonmaakmiddel beschikbaar, zoals Muscle Cerafix. laat een paar druppels op de kookplaat vallen. Wrijf dit vervolgens uit met een stukje keukenpapier totdat de hele kookplaat bedekt is. Gebruik niet teveel, een paar druppels zijn genoeg om de hele kookplaat te dekken.

Afdoen met een vochtige doek

Neem de keramische kookplaat af met een vochtige doek en daarna met een droge doek. Als de kookplaat helemaal droog is dan glanst hij weer als nieuw.

2 reacties

  • Dedicated servers schrijft op maandag 1 mei 2017 om 15:21:

    Let echter op dat u nooit met een synthetische doek over het hete oppervlak wrijft, door de hoge temperatuur kan dit smelten en op zijn beurt de keramische kookplaat permanent beschadigen.

  • Lenie schrijft op dinsdag 28 november 2017 om 23:44:

    Ik gebruik alleen een schraper en daarna éën druppeltje Dreft uitsmeren over de plaat.
    En met een vochtige doek verder schoonmaken.
    Opwrijven met een microvezel doekje.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!