kerrie vlekken verwijderen uit kleding

Kerrie vlekken op kleding lijken heel ernstig, maar gelukkig valt het verwijderen ervan mee. Maak je dus geen zorgen, maar probeer de vlek wel zo snel mogelijk te behandelen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste kerrie vlekken verwijderen uit kleding?

Kerrie vlekken verwijderen met lauw water

De eerste stap om kerrie vlekken te verwijderen is om de vlek onder de kraan te spoelen met lauw water. Dat zorgt ervoor dat het gedeelte van de vlek dat nog niet in je kleding is getrokken verwijderd wordt. Er blijft nu als het goed is nog wel een licht gele gloed achter op je kleding. Er zijn verschillende manieren om die te verwijderen.

De meest voor de hand liggende actie is om de vlek te verwijderen met behulp van een vlekken verwijderaar zoals Vanish of Shout. Heb je deze middelen niet in huis, dan kan het ook helpen om glycerine of spiritus op de vlek te smeren. Een paar minuten in laten trekken en vervolgens nogmaals uitspoelen onder de kraan zou voldoende moeten zijn.

Deze tips zouden voldoende moeten zijn om de kerrie vlekken te verwijderen uit je kleding. Heb je zelf nog aanvullende tips, dan horen we dat graag via een reactie onderaan dit bericht. Als deze tips bij jou niet gewerkt hebben, laat het ons dan ook even weten, dan kunnen we de tips op deze website zo nuttig mogelijk houden.

12 reacties

 • els vervaeke schrijft op zondag 23 november 2014 om 12:00:

  Ik heb de vanish geprobeerd en de gele gloed blijft. daarna na biotex inweek geprobeerd samen met vanish. Evenzeer geen resultaat! HELP!!! De vlek lijkt echt in de vezel te zitten

 • monica schluep schrijft op vrijdag 13 maart 2015 om 20:30:

  Mijn ervaring is dat er maar 1 remedie is, zeker
  bij Massalakerrievlekken…..namelijk weggooien. Nniks helpt…

  • liset schrijft op zondag 25 juni 2017 om 09:07:

   Beste middel is na wassen, nat in de zon.
   Kerrie bleekt eruit.

 • ingrid schrijft op donderdag 30 juli 2015 om 10:56:

  Echte olijfzeep helpt wel tegen kerrie vlekken! Ik had het toevallig een keer uit Turkije meegenomen en uitgeprobeerd. Ging goed.
  Goed uitspoelen en als het witte kleding is dat daarna het liefst in de volle zon hangen. Maar ja dat kan alleen als die er is….

 • catharina schrijft op dinsdag 11 augustus 2015 om 11:31:

  ik had gelezen over de glycerine en over citroen, dus ik heb de allesreiniger van Ecover gebruikt, zit nl beide in, na uitspoelen was het nog zichtbaar, maar na even in de zon was het weg…!

 • Pauline schrijft op woensdag 25 november 2015 om 14:11:

  Na shout en soda nu rode vlekken

 • cindy schrijft op dinsdag 8 december 2015 om 10:36:

  Als het witte kleding is… Eerst de vlek even met lauw water afspoelen dan even een beetje chloor op de vlek en de vlek is gelijk weg.
  Nu ben ik op zoek naar een manier met gekleurde kleding..

 • Dineke schrijft op zaterdag 20 februari 2016 om 14:25:

  Ik had een grote langwerpige kerrievlek in een pluizige trui. Ik heb de vlek geweekt in spiritus. (Deze tip gelezen op internet) Na een half uurtje uitgespoeld met water en daarna even op het spoelprogramma in de wasmachine gedaan. De vlek is er helemaal uit!! En de pluizige structuur van de trui is niet aangetast.

 • Karin schrijft op donderdag 12 mei 2016 om 15:12:

  Eerst met Shout en daarna met Ossegalzeep stevig inborstelen, met een nagelborsteltje of zo en dan buiten in de zo’n laten drogen. Resultaat: brandschoon! ☺

 • Chrisje schrijft op donderdag 9 juni 2016 om 23:52:

  Mijn witte uniform heeft een grote kerry vlek gehad en mijn witte broek ook ik was helemaal in de stress.
  Thuis aangekomen heb ik van kruitvat merk dr.beckmann vlekkenverwijderaar voor sausen/olie erop gedaan en het goed ingesmeerd.
  Daarna heb ik het gelijk op 60gr met voorwas in de was gedaan met dash wasmiddel /vanish/ Nibro stralend wit/ en een doekje White and bright , alles wel in beide bakjes hfd was en voorwas.
  Toen ik het eruit haalde was er NIETS meer te zien.
  Ik ben blij dat ik de oplossing heb gevonden ik dacht baat het niet schaad het niet mijn uniform was toch niet meer te redden dacht ik.

 • Mart schrijft op zondag 11 september 2016 om 15:13:

  koud water en zeep, heel simpel.
  Wereldkampioen kerrie en ketchup vlekken verwijderen geweest. Tweede was Heinz

 • Yolanda schrijft op vrijdag 12 januari 2018 om 11:40:

  Ik heb het met lauw water nat gemaakt daarna dreft afwasmiddel erop gedaan en in laten trekken. Daarna gewassen. Niets meer te zien!Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!