Lippenstift vlekken verwijderen uit kleding

De meeste vrouwen gebruiken regelmatig lippenstift. Een lippenstift vlek is dan ook snel gemaakt. Je laat per ongeluk een keer de lippenstift vallen op je kleding of tijdens het knuffelen met je partner blijft er wat lippenstift achter op zijn of haar kleding. Welke oorzaak het dan ook heeft, lippenstift vlekken zijn gelukkig prima te verwijderen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je het beste lippenstift vlekken verwijderen uit kleding.

Lippenstift vlekken verwijderen met wasbenzine of alcohol

Het belangrijkste is dat je niet gaat wrijven! Wrijven zorgt er namelijk voor dat de lippenstift zich vastbijt in de kleding. Hoe meer je wrijft hoe moeilijker het is om lippenstift vlekken te verwijderen. De beste behandeling tegen lippenstift vlekken is om wasbenzine of alcohol te gebruiken. Doe een beetje wasbenzine of alcohol op een watje of een doekje en dep de vlek daar voorzichtig mee. Ook hier is het niet de bedoeling dat je wrijft. Voorzichtig deppen is voldoende.

Je zal merken dat de lippenstift opgenomen wordt in het watje. Zorg dat je het watje een paar keer ververst zodat je dept met een schoon watje. Ga hier net zo lang mee door totdat alle kleur uit de vlek verdwenen is. Vervolgens kan het kledingstuk gewassen worden in de wasmachine. Dit zou voldoende moeten zijn om de vlek te verwijderen.

Lippenstift vlekken verwijderen met alternatieve methodes

Het enige alternatief wat je nog kan doen als bovenstaande niet werkt, is om eerst wat vaseline op de vlek te smeren. Laat dit even intrekken en herhaal vervolgens de bovenstaande methode.

Veel succes!

6 reacties

 • Hilde schrijft op zondag 1 juni 2014 om 08:11:

  Lippenstift in wasmachine gehad, opengegaan, afgebroken en dus over mijn hele witte was rode dikke strepen.
  Na constatering niet laten drogen maar meteen weer in de wasmachine op 40 graden met 1/2 pak soda en normaal wit-wasmiddel (ik had ariel). Echt alle vlekken eruit! was wel katoenen was. synthetisch weet ik niet.
  Zo blij, fijnste broek en mooiste blouse weer stralend wit.

  • Francien schrijft op zondag 23 juli 2017 om 15:34:

   Terug van vakantie lippenstift in de broek laten zitten,soda pak met zeep alles eruit wat ben ik blij ik geef het door

 • saskia schrijft op maandag 27 april 2015 om 11:00:

  Heb lippenstift op leren tas, maar gaat niet eruit. Hoe kan ik dat beste verwijderen?

 • sandra friedrichs schrijft op woensdag 24 februari 2016 om 14:33:

  kleding van mijn dochter gewassen en ja lippenstift tussen dus vlekken op rokken en een jasje van haar werk.. nog eens gewassen maar helaas..kan ik nu nog met alcohol gaan proberen en trekt het de keur van de kleding niet weg is haar werk kledij dus als dit niet gaat groot probleem …is de procedure zelfde met nagellak heb ik ook al eens tussen de was gekregen en zelfs direkt nog een keer gewassen maar helaas er niet uit. Maakt het uit om lippenstift b.v. vanavond er uit te halen? zij hadgeen reserve alles zat in een was dus alles bevlekt

 • Anoniem schrijft op dinsdag 21 juni 2016 om 23:30:

  Eye make up remover werkt perfect! Beetje op een watje doen, deppen en vlek is weg

  • Majke schrijft op vrijdag 5 augustus 2016 om 00:26:

   Groene zeep werkt altijd, ook na het wassenLaat een reactie achter

*

Tips via Facebook!