Mascara vlekken verwijderen uit kleding

Totaal gebruikt 85% van de vrouwen in Nederland make-up. Ruim 40% van de vrouwen peinst er zelfs niet over om het huis te verlaten zonder make-up. Mascara is met verre voorsprong het meest gebruikte product. Ongeveer 74% van de vrouwen gebruikt mascara. Mascara vlekken komen dan ook regelmatig voor. In dit artikel geven we daarom antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste mascara vlekken verwijderen uit kleding?

Mascara vlekken verwijderen met alcohol

De beste manier om mascara vlekken te verwijderen is door alcohol te gebruiken. Dep de vlek voorzichtig met een watje. De alcohol absorbeert de vlek langzaam en je zal zien dat de vlek steeds lichter wordt. Herhaal dit net zo lang tot de vlek vrijwel helemaal weg is.

Vervolgens maak je een sopje van handwarm water en wasmiddel. Laat het kledingstuk hier even tien minuten in weken. Vervolgens spoel je je kleding goed uit en zou de vlek helemaal verdwenen moeten zijn.

We wensen je veel succes. Mocht je zelf nog aanvullende of betere tips hebben over hoe je deze vlekken kan verwijderen, dan zijn je tips van harte welkom. Je kan deze achterlaten in een reactie onderaan dit bericht. Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!.

2 reacties

 • Monique schrijft op woensdag 21 september 2016 om 15:14:

  Ik heb een eyerliner pen laten vallen op mijn jurkje en ik krijg het er echt niet uit en heb het met vlekkenspul behandeld met H.G en daarna gewassen en nog is het er niet uit
  …Jurkje is nieuw …Weten jullie evt of het er nog uit gaat en hoe ???

 • Carmina Vidal schrijft op vrijdag 17 februari 2017 om 22:17:

  eyelinervlek kun je proberen uit te krijgen met
  een druppeltje Dreft voor de afwas op een proper
  handdoekje met warm -lauw water en gewoon doppen. Nadien met droge handdoek doppen.

  Of idem maar met marseille zeep (natuur) of ossegalzeep kun je kopen bij drogist.

  Succes !Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!