Melkvlekken verwijderen uit kleding

Een lekker glas melk bij het ontbijt of bij de lunch is een typische Nederlandse gewoonte. Onder het motto ‘melk is goed voor elk’ wordt er menig liter gedronken in ons kleine landje. Er wordt dus ook wel eens wat melk gemorst. Geen zorgen, een melkvlek is eenvoudig te verwijderen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste melkvlekken verwijderen uit kleding?

Melkvlekken verwijderen uit kleding met lauw water

Als je er snel bij bent, dan kan je de melkvlekken er gewoon uitspoelen onder de kraan. Als je dit direct doet wanneer de vlek ontstaat, dan heb je er verder ook geen nazorg meer aan.

Als de vlek al iets ouder is, dan heeft hij iets meer behandeling nodig. In melk zitten stoffen die ervoor zorgen dat melk hard wordt. Dat zie je bijvoorbeeld ook wel eens bij beschimmelde melk. Om dit te verwijderen maak je de vlek eerst nat met lauw water. Wat je vervolgens het beste kan doen is de vlek behandelen met Borax. Dit is een middel dat de stoffen in melk afbreekt, waarna het eenvoudig te verwijderen is.

Meestal is borax echter niet nodig. Een handwarm sopje zou ook voldoende moeten zijn om melkvlekken te verwijderen uit kleding.We wensen je veel succes!

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!