Help! Mijn was stinkt na het wassen!

Eerder behandelden we al een stinkende wasmachine. Een ander fenomeen is dat niet alleen de wasmachine, maar dat ook je was stinkt na het wassen. De oorzaak van stinkende was is vaak vrij simpel en kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel behandelen we een aantal mogelijke oplossingen. Geen zin om te lezen, bekijk dan hier de video van dit artikel!

Mijn was stinkt na het wassen, wat moet ik doen?

De volgende tips kunnen de stinkende was voorkomen.

Haal je was op tijd uit de wasmachine
Je was te lang in de wasmachine laten liggen is de voornaamste oorzaak dat je was stinkt na het wassen. Is de wasmachine klaar, haal je was er dan direct uit.

Wasmachine schoonmaken
Het kan zijn dat je wasmachine stinkt, waardoor je kleding ook gaat stinken. Een veelvoorkomende oorzaak voor een stinkende wasmachine is vetluis. Dit is een bacterie die je vaak in wasmachines vindt. De bacterie ontstaat door het vuil dat in je wasmachine achterblijft na een wasbeurt in combinatie met wassen op een lage temperatuur. Tips tegen een stinkende wasmachine vind je hier: Stinkende wasmachine.

Droog je was in frisse lucht
Waar hang je je was te drogen? Is dat in een muffe kamer, dan is het ook niet vreemd dat je was muf gaat ruiken. Het beste is om je was te drogen in de frisse lucht of in de droger met een geurdoekje. Hang je kleding daarna direct in de kast.

Zeer smerig wasgoed apart wassen
Was met zeer smerige vlekken kan je het beste apart wassen. Een t-shirt dat onder de modder zit kan een complete wasbeurt verpesten en daarnaast zorgen dat het filter van je wasmachine verstopt raakt. Dat zorgt weer voor een stinkende wasmachine en dat zorgt er weer voor dat je was stinkt na het wassen. Doe zeer smerig wasgoed dus bij voorkeur met de Handwas.

Was stinktGeurende wasverzachter
Er zijn allerlei wasverzachters met een lekkere geur die je kan gebruiken. Wij gebruiken voor onze was altijd Robijn Passiebloem & Bergamot (afbeelding) en die bevalt erg goed. Maar naast deze wasverzachter zijn er nog tientallen anderen op de markt die ongetwijfeld hetzelfde effect bereiken.

1 reactie

  • Sylvia schrijft op zondag 6 april 2014 om 15:50:

    De was ruikt goed na het wassen, het enige probleem is die geconcentreerde wasverzachters. Op het moment dat je kleding weer nat wordt door bv afwassen, zweten tijdens je slaap of sporten of welke reden dan ook, dan stinkt die natte plek naar iets wat lijkt op bizonzweet of zo, heeeel smerig.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!