Mosterd vlekken verwijderen uit kleding

Mosterd kan lelijke vlekken achterlaten op je kleding. De kleur maakt ook dat een mosterd vlek er vrij ernstig uitziet. Maar maak je geen zorgen, mosterd vlekken zijn eenvoudig te verwijderen als je er snel bij bent. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste mosterd vlekken verwijderen uit kleding?

Mosterd vlekken verwijderen met een sopje

In principe zou je mosterd vlekken eenvoudig moeten kunnen verwijderen in een handwarm sopje. Vul een emmer met handwarm water en doe hier een scheutje wasmiddel bij. Laat het kledingstuk met de vlek hier eerst een tijdje in weken, zodat het wasmiddel goed in de vlek kan trekken. De mosterd wordt hierdoor week en is er daarna gemakkelijk uit te spoelen. Een beetje wrijven na het weken kan helpen. Doe dit niet te hard, want dan beschadig je misschien de kleding en blijft er een vale plek achter. Kort zachtjes wrijven zou voldoende moeten zijn. Daarna uitspoelen onder de kraan en klaar is kees.

Lukt dat niet? Schoonmaakazijn!

Bij hardnekkige mosterd vlekken blijft er soms nog een kleine gele vlek achter. In dat geval biedt schoonmaakazijn vaak de oplossing. Dep dit op de vlek, laat het even intrekken en was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Bij ons zijn de vlekken er met deze methodes altijd volledig uitgegaan.

We wensen je heel veel succes. Mocht bovenstaande voor jou niet werken, deel dan je ervaringen onderaan dit bericht. Dan gaan we zo snel mogelijk voor je op zoek naar andere oplossingen. Als je zelf tips hebt die jou geholpen hebben, dan horen we het natuurlijk ook graag!

4 reacties

 • Jimmy schrijft op maandag 24 februari 2014 om 10:48:

  Welke stoffen mogen wel en wel stoffen mogen niet op deze manier behandeld worden?
  En wat zijn de gevaren voor de gebruiker van het vlekkenmiddel?

  • Redactie (was-tips.nl) schrijft op maandag 24 februari 2014 om 20:56:

   Hoi Jimmy,

   Een sopje en schoonmaakazijn kan je gebruiken op alle ‘gangbare’ typen stof, zoals katoen, wol, nylon, polyester etc. Dat betekent dat je kleding zoals t-shirts, truien, sweaters en dergelijken op deze manier goed kan reiningen. Waar je wel op moet letten, is dat je dit niet toepast op bijvoorbeeld een kostuum of pak of kleding die op bijzondere wijze gereinigd moeten worden. Dit kan je zien in het etiket. Je kan als regel aannemen dat als een kledingstuk in de wasmachine gewassen mag worden, dat je de bovenstaande methode goed toe kunt passen.

   Ik weet niet precies waar je op doelt met gevaren voor de gebruiker. Zolang je niet allergisch bent voor een van de middelen die we aanbevelen, zijn er fysiek weinig gevaren. Of doel je op andere mogelijke gevaren?

   Als je vragen hebt over een specifieke stof, stel ze gerust, dan zal ik mijn best doen om je zo goed mogelijk te adviseren.

   • jimmy schrijft op dinsdag 25 februari 2014 om 14:25:

    Hoi,
    Bedankt voor de info.
    Met gevaren voor de gebruiker bedoel ik de gevaren van wasmiddelen op bepaalde soorten kleding.

 • Karin Snackers schrijft op maandag 9 juni 2014 om 12:50:

  Flinke mosterdvlek op nieuw topje. Balen!!!
  Vlek geprobeerd te verwijderen met ossegalzeep. Niet gelukt.
  Jullie tip uitgeprobeerd: vanish (rose) er op gestrooid, beetje lauw water erbij. Nachtje laten intrekken. Vlek nauwelijks nog te zien. Nabehandeld met schoonmaakazijn zoals aangegeven, deppen. Vlek helemaal weg!
  SUPER! DANK VOOR JULLIE TIPLaat een reactie achter

*

Tips via Facebook!