Nagellak vlekken uit kleding verwijderen

Nagellak vlekken uit kleding verwijderen is een van de lastigere klussen. Helaas komt het nogal eens voor dat je naggellak vlekken op je kleding krijgt. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan je nagellak vlekken verwijderen uit kleding?

Nagellak vlekken uit kleding verwijderen met aceton

Nagellak vlekken in kleding kan je verwijderen met aceton. Aceton is een oplosmiddel dat ook vaak in nagellak remover zit. Als je hier meer over wil weten, klik dan hier voor de Wikipedia uitleg. Aceton kan je online kopen of bij de drogisterij.

Aceton doe je op een watje en dit dep je op de vlek totdat deze verwijderd is. Dit middel is niet geschikt voor alle kleding. Je kan het goed gebruiken op kleding van katoen, maar delicate kledingstoffen zoals Nylon, orlon, acryl en dergelijke zijn hier niet tegen bestand. Daarnaast is het spul licht irriterend voor de huid. Heb je nagellak vlekken op delicate kleding, dan kan je deze het beste behandelen door de vlek te deppen met een watje met spiritus.

Nagellak vlekken uit kleding verwijderen met vlekkenreiniger

Op internet kan je ook verschillende succesverhalen vinden van mensen die nagellak vlekken verwijderd hebben uit kleding met een vlekkenreiniger. Denk aan producten als Vanish of Shout. Bij kleinere vlekken zou je dit kunnen proberen. Vooral als de vlek nog niet echt goed is ingetrokken heb je een redelijke kans dat dit succes oplevert. Maar zodra de vlek gehecht is, kan je het beste aceton gebruiken. Ga in ieder geval niet aan de slag met nagellak remover. Dit werkt wel op nagels, maar niet op kleding.

Succes!

16 reacties

 • Stefanie schrijft op woensdag 18 december 2013 om 16:54:

  Heehee, bedankt voor de tips! Zonder die tips had ik nu een groot probleem gehad! Ik was de nagels van mijn moeder aan het doen toen ik een potje omstootte en er een vlek kwam. Pffff mijn vader had echt boos geworden… Dankjewel!!!!

 • Redactie (was-tips.nl) schrijft op woensdag 18 december 2013 om 19:48:

  Graag gedaan, fijn dat het geholpen heeft en leuk dat je de moeite neemt om een berichtje achter te laten!

 • robin schrijft op dinsdag 7 januari 2014 om 00:44:

  Sorry ik heb al best lang een nagelak vlek in mn broek maar krijg hem er ni uit met wassen en assiton waar haal ik dat en het is gewoone negelak maar ook die glans maar die is nu hart geworden hoe haal ik dat er uit en helpt kleuren van de broe ook ?

 • robin schrijft op dinsdag 7 januari 2014 om 00:48:

  Ik hoor graag meer want ik moet met die broek naar schoo en mn vader zij gooi maar weg maar ik ben bij dat ik deze site heb gevonden maar ik hoor graag meer

 • Carmen schrijft op zaterdag 13 september 2014 om 14:20:

  Ik heb per ongeluk toch nagellak remover gebruikt en mijn broek is niet van katoen. Iets er dan nog een oplossing of niet?

 • roos schrijft op donderdag 2 oktober 2014 om 16:31:

  Ja mijn broek zit onder nagelak maar geb geen aceton kan het ook met iets anders????

  • Aysha schrijft op zaterdag 11 oktober 2014 om 11:21:

   Ja, ik heb hetzelfde probleem voordat je het op je broek doet ga eerst even de instructies lezen voordat je de hele fles erop zodemietert
   als je op een broek nagellak vlekken hebt kan je met bleekmiddel werken
   Instructies:
   doe een heel klein druppeltje bleekmiddel op een watten staafje en haal het wattenstaafje langs de nagellak vlek.
   P.S. ik hoop dat het lukt het heeft wel bij mij gelukt Succes

 • Senna schrijft op woensdag 19 november 2014 om 17:01:

  Help ik heb nagelak gemorst en het zit op m’n spijkerbroek heb het al met aceton gedaan maar het gaat er niet uit heeelllp

  • Tifamie schrijft op donderdag 8 januari 2015 om 23:08:

   Je kan ijs op je broek doen mar. Ik weet niet

 • diana schrijft op zondag 7 december 2014 om 18:40:

  Ik heb op een synthetisch achtig kledingstuk opgedroogde naggellak zitten en deze vlekken zitten er al zeker 2 weken in. Ik wil ze graag verwijderen maar ik heb geen spititus in huis.
  Wat kan ik dan het beste gebruiken.

 • Senna schrijft op donderdag 8 januari 2015 om 23:07:

  Het is er nog niet uit help als je iets weet om het nu nog eruit te halen

 • annarixte schrijft op dinsdag 20 januari 2015 om 23:15:

  Nagellak remover zonder aceton zo vervaagt de kleur niet en de broek shirt of wat dan ook blijft goed heb ik ook meedere keren gedaan

 • audry schrijft op maandag 29 juni 2015 om 10:56:

  Helpt het ook als het kledingstuk al een keer gewassen is?

 • Naomi schrijft op vrijdag 7 augustus 2015 om 14:37:

  Ik heb gisteravond nagellak gemorst op een hemdje dat ik van een vriendin heb geleend. Het hemdje heb ik gewassen (handwas), maar het zit er nog steeds in. Vervolgens heb ik met nagellakremover (met acetone) geprobeerd te verwijderen, maar dat lukte niet. Toen heb ik het hemdje weer gewassen. De nagellakvlekken zijn iets minder zichtbaar maar nog steeds aanwezig. Daarna heb ik het met azijn&afwasmiddel geprobeerd te verwijderen (oma’s tip) maar dit heeft ook niet geholpen. Nu wil ik het met Vanish of Shout proberen, maar dat is mijn laatste hoop. Kan iemand mij verder helpen??? :(:(

 • Sandra schrijft op zaterdag 21 mei 2016 om 17:23:

  Wat bij mij goed heeft gewerkt op een oude nagellak-vlek op een spijkerbroek is het volgende: spray een paar keer met insectenspray op de vlek, daarna met een oude tandenborstel op de vlek borstelen. Afspoelen met warm water en opnieuw doen. Toen de vlek nog niet volledig weg was heb ik een bekertje sop gemaakt met bleekmiddel (voorzichtig!)en dit op de vlek geborsteld met de tandenborstel. Ongeveer 10 minuten laten intrekken om vervolgens weer te sprayen met insectenspray. Nu kon ik het met een paar keer borstelen weghalen. Daarna gewoon wassen in de wasmachine

 • S.L. schrijft op zaterdag 10 juni 2017 om 09:11:

  Ik heb haarlak op de nagellakvlek gespoten. Flink veel.
  Het leek niks te doen. Omdat ik dacht dat het jurkje van mijn dochter toch al verprutst was in een 60 graden was mee gedraaid.

  En wat blijkt: de vlek is weg! En geen verkleuring van stof door de haarlak.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!