Olijfolie vlekken verwijderen uit je kleding

Olijfolie vlekken zijn eigenlijk heel gemakkelijk uit je kleding te verwijderen. In dit artikel geven we je tips over hoe je olijfolie zo snel mogelijk kan verwijderen zonder je kleding te beschadigen.

Olijfolie vlekken zijn tegenwoordig geen probleem meer. Met een simpele wasbeurt kan je een olijfolie vlek vrijwel altijd volledig weg krijgen. Mocht dat niet lukken zijn er toch nog een aantal andere methodes. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Huishoudzeep
Mocht een gewone wasbeurt niet helpen, dan kan je proberen om de vlek in te deppen met huishoudzeep. Vloeibaar wasmiddel is ook prima. Het doel is dat de zeep de vlek direct behandeld. Vervolgens spoelen met warm water en de olijfolie vlek is als het goed is verdwenen.

Olijfolie vlekken op wol
Als je een olijfolie vlek op wollen kleding hebt, kan je deze het beste behandelen met wasbenzine. Doe een beetje wasbenzine op een watje of op een keukenrol en dep daarmee de vlek.

Alternatieve methodes
Dit zijn methodes die niet getest zijn en die dus op eigen risico gebruikt kunnen worden. Een zoektocht op Google levert ons nog de tip op om talkpoeder over de vlek te strooien. Een ander alternatief dat genoemd wordt is het gebruik van aceton. Dit kan je kopen in de drogisterij of online bestellen. Wees hier wel voorzichtig mee, want dit kan schadelijk zijn voor delicate stoffen. In principe zijn deze methodes niet nodig. De bovenstaande methodes zouden voldoende moeten zijn om je olijfolie vlekken te verwijderen.

Succes!

4 reacties

 • Brigitte schrijft op donderdag 1 mei 2014 om 12:50:

  Talk poeder werkt perfect bij vetvlekken .talkpoeder op de vlek strooien goed inwrijven en uitkloppen of borstelen .hoeft niet eens in de wasmachine

  • Knorrie schrijft op donderdag 15 december 2016 om 08:02:

   Dit werk super goed thx

 • Florencia schrijft op donderdag 22 juni 2017 om 19:56:

  Net voor het eten een fles olijfolie laten vallen broek vol met vlekken. Gelijk talkpoeder gepakt gelukkig had ik die nog. Goed in gewreven en warempel 2 uur later zijn de vlekken weg. Bedankt Brigitte voor de tip. ook al is het 3 jaar later hahahah.

  • ilse fimmers schrijft op dinsdag 8 augustus 2017 om 15:45:

   Zou het ook lukken op vlekken die al een dag oud zijn ? (en dan nog in combinatienet balsamico azijn)Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!