Ondergoed strijken? 1,7 miljoen mensen houden er van!

Persoonlijk kennen wij, met uitzondering van onze redactie natuurlijk, niemand die dol is op strijken. ‘Hoe minder, hoe beter’ is het motto van menig Nederlander. Menig strijker krast liever met zijn handen over een schoolbord, eet liever witlof en spruiten, haalt liever haren uit het putje van de douche en luistert liever naar Dries Roelvink.

Onze redactie was dan ook positief verrast toen er vandaag (7 september 2011) een nieuwsbericht verscheen waaruit blijkt dat 1 op de 10 Nederlanders zijn of haar ondergoed strijkt. Dat zijn 1,7 miljoen Nederlanders! De overige 15,3 miljoen kunnen zich daar waarschijnlijk niks bij voorstellen. Onze redactie natuurlijk wel. Strijken dood bacteriën die tijdens het wassen niet gedood worden en wie wil er nou vetluis tegen zijn genitaliën. Wij in ieder geval niet. Daarnaast voelen wij ons stukken zekerder wetende dat een strak gestreken boxershort ons klok- en hamerspel bij elkaar houdt of als er geen kreukels zitten in het touwtje tussen onze poezelige billetjes.

Onze verbazing werd daar waar mogelijk nog groter, toen bleek dat 1 op de 3 Nederlanders ook zijn zakdoeken strijkt. Opvallend, want die strak gestreken zakdoek wordt vervolgens weer de hele dag in een propje in de broekzak meegezeuld. Deze logica, die klaarblijkelijk onder ruim 5 miljoen mensen heel normaal is, kunnen wij dan weer niet volgen. Ben jij 1 van die 5 miljoen? Voel je vrij om onder dit bericht een en ander toe te lichten!

Strijken is voor mannen bovenal een erotisch bezigheid. Waar bijna de helft van de vrouwen burgerlijk denkt aan het boodschappenlijstje, denkt 25% van de mannen aan seks. Wij snappen dat wel, want strijken is natuurlijk een hete stomende ervaring.

Welke conclusie kunnen we hier nu eigenlijk uit trekken? We zouden nu het liefst onomstotelijk bewijzen dat men strijken eigenlijk heel leuk vind, want vergis je niet, strijken is eigenlijk ontzettend leuk. Grote kans dat het allemaal te maken heeft met netheid, presentatie, routine, hygiëne of meer van die saaie redenen. Desalniettemin gaan wij enthousiast door met onze campagne. Strijken is leuk!…. Toch?

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!