Overhemd vouwen: hoe doe ik dat?

Een overhemd vouwen kan op vele verschillende manieren. Er zijn er echter een paar die ervoor zorgen dat je overhemd mooi recht in de kast komt te liggen. Daarnaast is het natuurlijk een hele kunst om je overhemd zo te vouwen dat er geen gekke kreukels in komen. In dit artikel leren we je een overhemd vouwen.

Overhemd vouwen in drie simpele stappen

Om je overhemd netjes op te vouwen, neem je de volgende stappen:

Stap 1: Leg het overhemd open en ondersteboven op tafel. De eerste stap is dat je de mouwen naar binnen vouwt. Zorg dat je de vouw precies op de naad van het overhemd maakt. De hoek waarin je de vouw maakt is afhankelijk van het model. Probeer de mouwen zo natuurlijk mogelijk over elkaar heen naar binnen te vouwen.

Stap 2: Vervolgens pak je de linkerzijde van het overhemd en breng je deze naar het midden van het overhemd. De vouw zit hierbij op ongeveer 1/4e van het overhemd. Doe hetzelfde met de rechterkant.

Stap 3: Vervolgens pak je de onderkant van het overhemd en maak je een kleine vouw van ongeveer 10 centimeter. Vervolgens vouw je het overhemd precies in het midden.

Klaar is kees. Er zijn ook verschillende Youtube overhemd vouwen filmpjes gemaakt. We laten er 2 aan je zien zodat je goed kan kijken hoe het moet:

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!