Parfum vlekken verwijderen uit kleding

Veel mensen spuiten parfum ook op hun kleding. Dit zorgt voor vlekken die er lastig uit te krijgen zijn. Daarnaast heeft het veel minder effect als je je luchtje op je kleding spuit. Je kleding absorbeert de parfum namelijk, waardoor het effect een stuk minder langdurig is. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste parfum vlekken verwijderen uit kleding?

Parfum vlekken verwijderen met alcohol

Parfum vlekken kan je het beste verwijderen door alcohol te gebruiken. Pak een watje en doordrenk dit in alcohol. Dep daarmee voorzichtig de vlek. Je kan het beste niet hard wrijven, want daarmee duw je de vlek juist dieper in je kleding. Het enige dat je hoeft te doen is voorzichtig deppen net zolang tot de vlek vrijwel helemaal weg is. Krijg je het laatste beetje niet weg, dan kan je je kleding ook gewoon in de was doen om de parfum vlekken helemaal te verwijderen.

Als je parfum niet op je kleding mag spuiten, waar dan wel? Daar hebben we een apart artikel over geschreven. Klik hier voor dit artikel.

Heb je zelf nog aanvullende tips of slimmere methodes om parfum vlekken te verwijderen uit kleding? Je aanvullingen zijn van harte welkom. Laat deze achter in een reactie onder dit bericht. Bij voorbaat hartelijk bedankt voor het meedenken!

1 reactie

  • Paul schrijft op maandag 5 januari 2015 om 16:41:

    Het beste vind ik nog steeds WASBENZINE. In één behandeling is de vlek verdwenen. Wel altijd een proef doen op een onopvallende plaats.
    Wasbenzine is niet alleen goed voor parfum- vlekken. Ik gebruik het voor tal van vlekken.

    Een das bv. laten kuisen kost stukken van mensen. Ik vul een weck bokaal met ontknoopte dassen, giet er daanna WASBENZINE in zo, dat er zeker nog vloeistof te zien is en dan de bokaal sluiten en schudden maar. Hang dan de dassen BUITEN op een waslijn en ze zijn als nieuw en je hebt héél veel geld gespaard.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!