Schoensmeer vlekken verwijderen uit kleding

Het is belangrijk om je schoenen netjes te houden door ze zo nu en dan opnieuw met schoensmeer in te smeren. Helaas krijg je hierdoor ook wel eens schoensmeer vlekken op je kleding. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik schoensmeer vlekken verwijderen uit kleding?

Schoensmeer vlekken verwijderen uit kleding met vet verwijderaars

Geen paniek, schoensmeer vlekken zijn vrij eenvoudig te verwijderen als je er op tijd bij bent. Hoe sneller je de vlek behandelt, hoe gemakkelijker het is om hem te verwijderen.

Stap 1: Vet verwijderaar
Eigen is er voor schoensmeer vlekken verwijderen uit kleding maar 1 actie nodig en dat is het deppen van de vlek met een vet verwijderend middel. Deze middelen kan je gewoon kopen in de supermarkt of bij een winkel als het Kruidvat. Heb je dat niet in huis, dan doet afwasmiddel ook wonderen. Hier zitten ook vet verwijderende stoffen in die hetzelfde effect hebben op je schoensmeer vlek. Laat het afwasmiddel of vet verwijderaar even intrekken.

Stap 2: Wasbenzine of terpentine
Werkt bovenstaande niet, dan kan je de vlek ook deppen met wasbenzine of terpentine. Gebruik hiervoor een stukje keukenrol of een wattenstaafje of iets dergelijks. Deze stap is niet nodig als stap 1 goed werkt.

Stap 3: Uitspoelen
Vervolgens kan je de schoensmeervlek er als het goed is eenvoudig uitspoelen met koud water.

Stap 4: Wassen in de wasmachine
Als het schoensmeer zo goed als uit je kleding is verwijdert kan je het kledingstuk gewoon wassen in de wasmachine. Na deze wasbeurt is je kleding weer zo goed als nieuw.

Veel succes met de behandeling!

2 reacties

  • M van Dijk schrijft op woensdag 18 februari 2015 om 16:31:

    Ik heb de broek behandelt met wasbenzine maar de schoensmeer spatjes zitten er nog.
    Is er nog wat aan te doen ?Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!