Snel, gemakkelijk en netjes een T-shirt vouwen

Hoe kan je snel, gemakkelijk en netjes een T-shirt vouwen? Onderstaande stappen leggen uit hoe je je T-shirt in een mooi vierkant kan vouwen.

Video om zo snel mogelijk een T-shirt te vouwen

Stappenplan T-shirt vouwen

1. Leg het T-shirt plat uitgespreid op tafel of op de strijkplank. De voorkant van het T-shirt ligt bovenop. Je legt het T-shirt van links naar rechts. De hals ligt links, de onderkant ligt rechts.

2. Kijk op de onderstaande afbeelding. Pak met je rechterhand het T-shirt tussen duim en wijsvinger vast op de plek waar de rode X staat.

3. Pak vervolgens met je linkerhand de schouder van het T-shirt vast op dezelfde hoogte als je rechterhand. Zie het gele kruis op de afbeelding

4. Vervolgens trek je het T-shirt met je linkerhand over je rechterhand heen naar de rechterbovenhoek van het T-shirt. Zie ook de pijl op de afbeelding. Als het goed is heb je nu met je linkerhand zowel de rechterbovenhoek van het T-shirt als de schouder vast tussen duim en wijsvinger

How to fold a T-shirt

5. Vervolgens til je het T-shirt op zodat het recht voor je hangt. Je hebt je handen als het goed is gekruist met je linkerhand boven en je rechterhand verstopt in het T-shirt. Het T-shirt ziet er ietwat verfomfaaid uit. Trek het T-shirt nu recht door je handen weer in de normale positie te brengen terwijl je het T-shirt blijft vasthouden.

6. Zoals je ziet heb je nu de eerste vouw te pakken. Aan de onderkant bungelt nu als het goed is nog de overgebleven mouw. Als laatste stap leg je het T-shirt ondersteboven op tafel zonder los te laten. Vervolgens maak je de laatste vouw door het T-shirt nog een keer dubbel te vouwen.

7. Klaar is kees. Als je het goed hebt gedaan ligt er nu een mooi vierkant opgevouwen T-shirt.

Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!