Sokken kwijt in de was

Iedereen in wassend Nederland kent het fenomeen; sokken kwijtraken in de was. Waar je in week 1 begint met 8 paar sokken, heb je na 2 maanden nog maar 6,5 paar over. Waar blijven die sokken?

Sokken altijd kwijt!

Opvallend is dat het altijd sokken zijn die je kwijtraakt. Je bent nooit ineens de helft van je truien en jurkjes kwijt. Dit geeft ook gelijk aan wat de oorzaak van het fenomeen is. Sokken komen tijdens het wassen terecht in broekspijpen, truien, in je dekbedovertrek of in de kussensloop. Gehaaste wassers die niet de tijd nemen om al het wasgoed te strijken komen die sokken dus ook niet tegen. Daarnaast controleren ze vaak niet uitgebreid het overige wasgoed op achtergebleven sokken. Deze vallen zodoende op een willekeurige plek uit de stapel wasgoed. Als je mazzel hebt vallen ze in de tuin onder de droogmolen of ergens in de gang en kom je ze vanzelf tegen. Heb je pech, waaien ze van je balkon en zie je ze nooit meer terug.

In de hele wereld raakt men massaal sokken kwijt en er zijn dus ook diverse bedrijven die daar iets op verzonnen hebben.

 • Sokken zakje
  Een mogelijke oplossing is om je sokken in een waszakje te stoppen. Daarmee weet je zeker dat je ze niet kwijtraakt.
 • Sokken klip
  Je kan een paar sokken ook aan elkaar klikken met een sokken klip. Er zijn diverse webwinkels die deze verkopen.

Veel succes!

3 reacties

 • Paul schrijft op zaterdag 3 september 2011 om 22:29:

  Volgens mij lossen die sokken gewoon op in de was Vreemd goedje in de wasmiddel ofzo

 • jeannine schrijft op vrijdag 14 februari 2014 om 06:02:

  Ik kom nooit sokken kwijt, maar heb er steeds een over.

 • Aniek schrijft op vrijdag 14 februari 2014 om 09:17:

  Heb ook al 10 paar dezelfde sokken gekocht. Dan valt het kwijtraken minder op. Merk wel dat kinderen veel meer sokken kwijtraken, dus ik wijt het aan vergeten bij aankleden na sporten. Er duiken soms ook onbekende sokken op in de was.

  Laatst de doos met enkele sokken leeggemaakt voor een Abraham feest met ‘oude sokken ‘.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!