Stroopvlekken verwijderen

Pannenkoeken met stroop, boterhammen met stroop, alles smaakt beter met stroop. Kleding met stroopvlekken maakt de kleding misschien wat artistieker, maar in ieder geval niet mooier. Stroopvlekken zijn gelukkig niet zo moeilijk te verwijderen. Volg de onderstaande tips en je bent je vlekken zo kwijt.

Stroopvlekken verwijderen met warm water

De eerste stap om stroopvlekken te verwijderen is om zoveel mogelijk stroop van het kledingstuk af te schrapen. Doe dit met een vork, lepel of de botte kant van een mes. Doe dit wel voorzichtig, want het is niet de bedoeling dat je de vlek dieper in de kleding drukt.

Spoel de vlek daarna met warm water. De suiker lost door de hitte op. In de meeste gevallen is de vlek dan al helemaal uit je kleding. Als dat niet voldoende is, kan je het beste ontvlekker op basis van zeep gebruiken. Voor het beste effect is het aanbevolen om het kledingstuk daarna ook nog mee te wassen met de gewone was.

Stroopvlekken kunnen door het kleurverschil nog wel een klein accent achterlaten. Als dat het geval is, behandel dit dan met citroensap. Dat kan ervoor zorgen dat de laatste restjes verdwijnen.

We wensen je veel succes! Mocht je zelf nog aanvullende tips hebben of methodes die beter werken dan de bovenstaande, laat deze tips dan achter in een reactie onder dit bericht. Alvast bedankt voor het meedenken!

1 reactie

  • willy de Koning schrijft op zondag 9 juli 2017 om 22:25:

    de stroop vlek is er uit gegaan door er warm water over te gieten daarna nog met een beetje Vanish Powergel aanstippen of insmeren en in de was met fijnwasmiddel en de vlek is eruit.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!