Tandpastavlek verwijderen uit je kleding

Tandpasta laat doorgaans vervelende vlekken achter op je kleding. Vooral bij donkere kleding zijn witte tandpasta vlekken duidelijk te zien. Gelukkig kan je tandpasta vlekken eenvoudig verwijderen. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: hoe kan ik het beste tandpasta vlekken verwijderen uit mijn kleding?

Tandpasta vlekken verwijderen met lauw water

Tandpasta vlekken zijn gelukkig niet hardnekkig. Met water kan je de tandpasta vlekken er meestal eenvoudig uitkrijgen. Als het een wat grotere of dikkere vlek is, gebruik dan eerst een mesje om het ergste vuil van je kleding af te schrapen. Doe dit wel voorzichtig zodat je je kleding niet beschadigt. Daarna leg het kledingstuk te weken in een emmer met lauw water.

Dit zou genoeg moeten zijn om de tandpasta vlekken helemaal te verwijderen. Als de vlek er nog niet helemaal uit is, stop het kledingstuk dan in de wasmachine. Je kan hierbij het normale wasprogramma gebruiken. In vrijwel alle gevallen in de vlek nu verdwenen.

Mocht dit echt nog niet voldoende zijn, dan kan je nog proberen om de vlek te verwijderen met het behulp van wasbenzine of terpentine. Dep een watje gedrenkt in een van deze stoffen op de vlek en was het kledingstuk daarna mee met de normale was.

Deze tips zouden er voor moeten zorgen dat de vlek volledig verdwenen is. We wensen je veel succes met de behandeling!

11 reacties

 • Dirk schrijft op vrijdag 5 juli 2013 om 20:55:

  Ik heb een oude tandpasta vlek op een duur colbert jasje. Tja, wie gaat er nu z’n tanden poetsen met zo’n jasje aan.
  Laten stomen, maar de streep is nog steeds goed zichtbaar.
  Tips???

  • Carla schrijft op dinsdag 30 september 2014 om 17:52:

   Heb de vlek met lauw water gedept. Op een grijs shirt. Dun gebreid. Nadien schout erop en gewassen in de machine normaal gaat het eruit. Nu is t een lichte plek. Erg jammer.Y

 • Brenda schrijft op zondag 7 juli 2013 om 10:50:

  Ik ben bang dat je dat er niet meer uitkrijgt. Als tandpasta te lang op kleding blijft zitten dan verkleurt je kleding. De enige manier om het toch schoon te krijgen is volgens mij in de stomerij en als dat niet werkt denk ik niet dat je het er nog uit krijgt. Succes!

 • Jan Snoek schrijft op donderdag 3 april 2014 om 09:51:

  terpentine? laat me niet lachen, als je je kleding wil verpesten moet je terpentine gebruiken. Dat is heel vet. Wasbenzine gaat ook niet helpen, dat is een ontvetter. zou dus wel helpen bij bijv. jusvlekken.. hoewel ook niet alles eruit gaat dan.

  • Redactie (was-tips.nl) schrijft op donderdag 3 april 2014 om 22:41:

   Bedankt voor de kritische noot. We zijn wel benieuwd welke methode je zelf gebruikt om vlekken eruit te halen als onze tips niet werken. Bij ons werken beide oplossingen prima en de kleding is ook niet beschadigd. Mocht je een beter alternatief hebben, dan horen we het natuurlijk graag.

 • Ad schrijft op woensdag 31 december 2014 om 20:58:

  Er zijn nu eenmaal altijd van die beterweters.
  Vraag hun eens om een voldoende antwoord, wat eventueel kan leiden tot een oplossing!
  Helaas kan men dan eeuwig wachten op een antwoord, het komt gewoonweg nooit!
  Wat kan er nu beter gebruikt worden dan lauw water??
  U spoelt uw mond toch immers ook immers na met lauw water!

  Uiteraard wel direct doen, als u de vlek ziet!!

  Succes.

  Met vriendelijke groet,
  Ad

 • jo schrijft op vrijdag 10 juli 2015 om 09:00:

  Ik heb tandpasta op mijn pet? hoe krijg je dat er uit?

 • Claudia schrijft op zaterdag 30 januari 2016 om 11:33:

  Blauwe tandpastavlekken in een lichtroze nieuw tenue. En dat al een paar dagen. Balen want hoe krijg je dat eruit. Ik kwam op deze site en na de reacties te hebben gelezen, zakte de moed me in de schoenen. Toch mn watteschijfjes erbij gepakt. Met lauw tot warm water nat gemaakt en begon hiermee voorzichtig te deppen en heel lichtjes te wrijven. Anders krijg je zo’n wrijfplek op je kleding. Elke keer een nieuw wattenschijfje gepakt want ik was bang het blauwe er in te wrijven. Het resultaat……..je ziet er niets meer van. Ik doe hem zo nog even in de wasmachine. Dank je wel voor de tip

 • Trix schrijft op maandag 1 februari 2016 om 19:33:

  We hebben op de badkamervloer tandpastavlekken en krijgen deze niet weggepoetst Op een zwarte siergrindvloer . Wie heeft tips

 • Anna schrijft op zondag 17 juli 2016 om 00:42:

  Zie bericht van Claudia op 30-1. Had ook een blauwe tandpasta vlek (kindertandpasta 5-12 jr) op een witte broek. Met een licht gekleurde washand (met warm/heet water) over de vlek gewreven. Tussendoor steeds een droog washandje erop gedept en gewreven. Vlek is er helemaal uit gegaan. Bedankt voor de tip! Zo simpel. Weet niet of dit voor alle tandpasta werkt, maar bij deze gelukkig wel.

 • Eva schrijft op maandag 10 april 2017 om 01:39:

  Ik gebruik urtekram tandpasta en al 2x een vlek in een sjiek kledingstuk geknoeid. Het bleekt de stof gewoon, geen manier om het eruit te krijgen. Nooit meer tandenpoetsen met mooie kleding aan. :’-(Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!