Hoe kan je het beste je Uggs wassen?

Hoe kan je het beste je Uggs wassen? Wassen in de wasmachine of speciaal behandelen? Uggs wassen kan op verschillende manieren. Let op, deze was tips gelden voor de echte Uggs. Geen zin om het artikel te lezen? Bekijk hier de video!

Uggs schoonmaken

Eerst behandelen we de beste manier om je Uggs schoon te maken.

1. Normaal vuil(zand, stof, zout/pekel)
Heb je normaal vuil op je Uggs, gebruik dan een zachte borstel om het zand, stof of ander vuil er voorzichtig af te borstelen. Gebruik geen harde borstel, daarmee loop je kans op beschadiging van je Uggs.

2. Vlekken
Vlekken op je Uggs? Geen nood, de meeste vlekken kan je er relatief eenvoudig uitkrijgen door met een nat sponsje voorzichtig over de vlek te wrijven. Let op, zet niet teveel kracht, maar laat het sponsje zachtjes over de vlek gaan. Door te boenen beschadigen je Uggs. Als je een schuursponsje gebruikt, gebruik dan de zachte kant. De harde kant kan voor beschadiging zorgen.

3. Hardnekkige vlekken
Krijg je de vlekken er moeilijk uit? Dan wordt het tijd om schoonmaakmiddel te gebruiken. Uggs zijn gemaakt van schapenvacht. Om die reden beveelt Uggs zelf aan om een speciale Sheepskin Cleaner & Conditioner te gebruiken. Uggs verkoopt deze zelf voor dertig euro. Heb je geen speciaal schoonmaakmiddel? Als alternatief kan je ook babyshampoo of babyzeep gebruiken. Ook hier gebruik je een zachte borstel om het schoonmaakmiddel zacht op je Uggs aan te brengen. Na het gebruik van schoonmaakmiddel spoel je de Uggs af met koud water. Zet ze daarna op een droge plek om ze te laten drogen. Zet ze niet in de buurt van de verwarming, maar laat ze rustig drogen. Zet er ook geen föhn op, dat zorgt alleen maar voor beschadiging. Je kan eventueel oude kranten in je Uggs stoppen om het drogen te versnellen. Kranten nemen vocht op.

4. Nabehandeling
Het is aan te bevelen om na de schoonmaakbeurt de Uggs nog te behandelen met een waterafstotende spray. Daarmee voorkom je beschadiging in regenbuien.

Uggs in de wasmachine

We horen nog wel eens verhalen van mensen die hun Uggs wassen in de wasmachine. Deze verhalen zijn wisselend succesvol. Bij de een kwamen ze er beschadigd uit, bij de ander was er niks aan de hand. Uggs zijn niet goedkoop, dus ons advies is om het risico niet te nemen. Laten we eerlijk zijn, Uggs wassen in de wasmachine klinkt al niet echt als een goed idee toch? Mocht je toch een gokje willen wagen, dan bevelen we de volgende stappen aan:

1. Wasmachine stand
Stel je wasmachine in op 30 graden en een programma zonder centrifugeren. Dat laatste is erg belangrijk! Met centrifugeren loop je de meeste kans op beschadiging.

2. Uggs Wassen
Zet de wasmachine aan en vooral hard duimen!

3. Drogen
Na het wassen hang je de Uggs ondersteboven te drogen op een droge plek. Let op, zet ze niet bij de verwarming. Ook de föhn gebruik is geen aanrader.

4. Nabehandeling
Wacht tot je Uggs echt goed droog zijn. Daarna spuit je ze opnieuw in en met een beetje geluk zijn ze dan weer als nieuw.

Nogmaals ter herhaling, Uggs horen niet in de wasmachine. Je Uggs wassen kan dus het beste op de manier zoals hier boven beschreven staat. In de wasmachine is op eigen risico!

Uggs wassen met Sheepskin Cleaner & Conditioner?

De sheepskin cleaner en conditioner kan je kopen via het internet. Er zijn verschillende webwinkels die deze verkopen en ook op de website van Uggs kan je deze bestellen.

Succes!

20 reacties

 • R. schrijft op maandag 29 augustus 2011 om 18:53:

  Mijn uggs zijn weer helemaal schoon :-D!

 • Laura schrijft op vrijdag 28 oktober 2011 om 12:33:

  Ik heb ze gwoon in de wasmachine gedaan. Het duimen heeft geholpen want de vlekken zijn er helemaal uit. Thx

 • soraya schrijft op vrijdag 24 januari 2014 om 12:54:

  Je kan je uggs ook schoon maken door water in de water koker te doen en de stoom die daar vanaf komt hou je daar je uggs boven en dan borstel je je uggs schoon , kan ook met een stoom aparaat

 • maya schrijft op donderdag 25 september 2014 om 17:53:

  HELP !!! Er is een chocolade vlek op mn ugg gekomen, wat moet ik doeeen ?

  • alex schrijft op donderdag 30 oktober 2014 om 23:02:

   breng ze naar een goede stomerij. Ik heb daar goed resultaat gehad

 • Rieneke schrijft op zondag 19 oktober 2014 om 11:05:

  Mijn nieuwe Uggs zijn donkerder geworden na het insprayen met de originele Uggspray
  Ze waren lichtgrijs en zijn nu echt heel donker
  De rechtse is ook nog donkerder als de linkse ugg
  Weet iemand hoe ik ze weer terugkrijg in de originele kleur want heb ze nog nooit gedragen en ben echt wel in paniek nu

  • alex schrijft op donderdag 30 oktober 2014 om 23:03:

   zie maya

 • Bo schrijft op zondag 16 november 2014 om 19:03:

  HELPPPPP!!!!!

  ik heb vorige week nieuwe ugg gekocht en toen ik gisteren door de stad liep begon het ineens erg hard te regenen. ik heb ze wel ingespoten met het originele Ugg spray. er zit ook maar 1 water vlek op hij is niet zo heel groot maar mooi is anders wat!!! heeft iemand een idee? is naar de stomerij brengen een idee?

  Groetjes

 • Hilde Snijders schrijft op zondag 23 november 2014 om 20:50:

  Mijn dochter heeft kaarsvet o haar uggs gekregen. Iemand een tip hoe we het eraf kunnenkrijgen?

 • Sanne Klaassen schrijft op dinsdag 23 december 2014 om 19:30:

  Help ik heb perongeluk gehurkt op mijn tenen en nu zit er een kreukel in mijn uggs weet iemand hoe ik deze er uit krijg??

  • itslotte schrijft op dinsdag 6 januari 2015 om 19:48:

   als je de uggs langer draagt komt er hoe dan ook een kreukel in dus het maakt niet zo veel uit wanneer het gebeurt, want het gebeurt toch. x

 • Evi schrijft op donderdag 25 december 2014 om 14:40:

  Help!! Op mijn uggs zitten echt grote vlekken volgens mij van de regen! Hoe krijg ik dit eruit? Ik heb ze wel ingesprayd maar dit helpt dus niet

 • Claudia schrijft op donderdag 8 januari 2015 om 23:47:

  Heb mijn uggs met een waterafstotende spray gespoten maar te dichtbij nu zit er een lichte ronde vlek op die niet weg gaat. Wat kan ik er aan doen?

 • Iemand met kaarsenvetvlekken schrijft op zondag 11 januari 2015 om 11:27:

  Ik heb kaarsenvet in mijn Uggs gekregen, inmiddels is dat al hard natuurlijk en de schoenmaker kreeg het er niet uit (nu weet ik ook niet hoe hij het heeft geprobeerd) maar geld dat dan voor “hardnekkige vlekken”? Kan ik die behandeling dan gebruiken?

 • kaylee schrijft op dinsdag 17 februari 2015 om 13:00:

  hallo ik heb schoenen die niet waterdichtzijn hoe moet ik ze wassen

 • els schrijft op woensdag 18 november 2015 om 18:23:

  Help!
  Ik heb remolie op mn uggs gehad. Toen behandeld met de babyolie en zachte tandenborstel. De vlekken zijn weg jippieee! Maar.. nu hebk water kringen gekregen hoe krijg ik dit dan weer weg?!
  De ene vlek weg andere ervoor terug gekregen..

 • Anoniem schrijft op dinsdag 22 december 2015 om 22:58:

  Dit klopt allemaal niet, als je water op je Uggs doet, gaat dat er niet meer af. Daarom verkopen ze ook zo’n duur spul dat je je Uggs moet bespuiten voor het gebruik in de regen, anders zitten er druppels (vlekken) op die je er niet meer af krijgt.

 • Kelly schrijft op vrijdag 27 januari 2017 om 17:36:

  Maak een washandje nat en stoom hem in de magnetron erop leggen en daarna laten drogen . Als het is opgedroogd met een nieuwe tandenborstel er over heen vrijven en een kantoo blijven borstelen . Dan is die weer zo goed als nieuw. Ik heb zwarte dus ik weet niet hoe het bij andere kleuren werkt maar het is te proberen ☺

 • Emma janssen schrijft op donderdag 4 januari 2018 om 21:08:

  Hallo iedereeen

  Ik deed net de nagels van mijn zusje en er is nagelriemolie op mijn UGGS gekomen help!!!!

  Ik heb net mijn water en met speciale zeep die okk vlekken uitkleding haalt eropgedaan

  Heeft iemand anders nog tips!!!Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!