Vlekken verwijderen uit een leren bank

Heb je per ongeluk iets gemorst op je leren bank? Geen zorgen, als je snel handelt, dan krijg je de vlek er nog uit. Het type vlek kan natuurlijk verschillen. In dit artikel geven we je enkele specifieke en een aantal algemene tips over het verwijderen van vlekken uit een leren bank. Voor vlekken in een stoffen bank: klik hier.

Algemene tips voor het verwijderen van vlekken uit een leren bank

Over het algemeen werkt een sopje altijd het beste. Als het een lichte vlek is, zoals etensresten, tomatensaus, koffie e.d. dan is een warm sopje met wolwasmiddel voldoende. Wat ook goed werkt is groene zeep. Even goed poetsen en klaar is kees. Droog de vlek met een handdoek of theedoek en de meeste vlekken zijn er dan gewoon uit. Gebruik in ieder geval geen hulpmiddelen zoals een strijkijzer of föhn om de bank droog te maken.

Balpen vlekken verwijderen uit een leren bank

Indien je balpen vlekken hebt gemaakt op een leren bank, kan je het beste alcohol gebruiken om de vlek te verwijderen. Mix een beetje alcohol met water (meer alcohol dan water) en dep dit op de vlek. Hiermee kan je de balpen vlek zo wegpoetsen uit je bank.

Dit zou voldoende moeten zijn om de balpen vlek te verwijderen.

Donkere vlekken verwijderen uit een leren bank

Indien je donkere vlekken hebt gemaakt op een lichte bank, dan kan je het beste citroensap gebruiken om de vlek te verwijderen. Wrijf dit zachtjes over de vlek en neem vervolgens af met een doek. Vervolgens behandel je de vlek net als hierboven met een sopje. Nogmaals drogen en klaar is kees.

Dit zou voldoende moeten zijn om de vlekken te verwijderen uit een leren bank.

We wensen je heel veel succes!

4 reacties

 • astrid schrijft op vrijdag 12 december 2014 om 21:02:

  er zijn rode vlekken vlekken van sier bessen op onze witte leren stoel gekomen, hoe krijg ik dat eruit?

 • Adriaan schrijft op zaterdag 14 februari 2015 om 13:43:

  De behandeling met groene zeep heeft een gedeelte van mijn rode leren bank een stuk lichter gemaakt 🙁

 • Patrick schrijft op donderdag 27 juli 2017 om 12:24:

  Ik heb een matte vlek in mijn zwart lederen salon door gebruik van een fout reinigings product. Reeds lederverf gekocht maar na het testen op een kleien plaats uit het zicht blimkt dit toch iets meer te blinken.het is een hoekzetelvan 9 plaatsen en nog geen 2 jaar oud dus wil ik enkel die vlek behandelen. Ik zoek een oplossing.

 • annie schrijft op woensdag 2 augustus 2017 om 09:33:

  Heb in mijn licht grijze lederen salon een doek gelegd met rubberen ondergrond voor de poezen.. Nu geeft die rubber zwarte stippels af in mijn zetel. Hoe kan ik die verwijderenLaat een reactie achter

*

Tips via Facebook!