Was ophangen – de beste manier

De was ophangen lijkt heel eenvoudig, maar toch krijgen we hier regelmatig vragen over binnen. Hoe kan je de was het beste ophangen?

Eenvoudige tips om de was op te hangen

Met de volgende tips wordt je kleding sneller droog en komt deze ongeschonden van de droogmolen.

Was ophangen op de droogmolen
Voor was op de droogmolen geldt dat hoe verder de was uit elkaar hangt, hoe beter het effect. Heb je weinig was, verspreid dit dan over de droogmolen. Heb je genoeg was om drie droogmolens te vullen? In dat geval hang je het grote wasgoed aan de binnenkant. Het kleine spul hang je aan de buitenkant. Op die manier vangt het grote wasgoed de wind niet op aan de buitenkant. Het resultaat is dat het geheel beter doortocht en dus sneller droog is.

De was ophangen
De was ophangen kan je voor t-shirts e.d. het beste een klerenhanger gebruiken. Knijpers kan ook, maar doe dit alleen als de was buiten hangt. Als je de was binnen hebt hangen, dan loop je kans dat de knijpers een afdruk achterlaten die je er soms niet gemakkelijk uit kan strijken. Gebruik voor het beste effect dus altijd een klerenhanger. Is die niet voorhanden, hang je t-shirts dan in zijn geheel over de draad. Zorg dat de draad precies in het midden van je t-shirt of kledingstuk hangt.

Wollen was ophangen
Is je wasgoed van wol, dan is het beste om het te drogen te leggen. Wol neemt veel vocht op en wollen was ophangen betekent vaak dat de trui door het gewicht van het vocht naar beneden getrokken wordt. Dit gaat ten koste van de vorm en zorgt er voor dat je trui een stuk langer wordt. Wel ideaal als je trui te kort is dus ;-). Te drogen leggen doe je door de trui uitgespreid op een droge handdoek te leggen.

4 reacties

 • Margreet schrijft op zondag 13 april 2014 om 14:03:

  2 tips: t-shirts, truien e.d. hang ik als volgt aan de droogmolen: ik sla het kledingstuk om de drooglijn en zet de knijpers in de oksels. De afdrukken van de knijpers zie je dan niet als je het kledingstuk aan hebt. Bij dekbedhoezen, hoeslakens, handdoeken e.d. die bij winderig weer gauw om de drooglijn heen waaien hang ik aan de onderkant van die gewichtjes die je aan een tuintafelkleed hangt om het zwaarder te maken.

 • J. van Kleven schrijft op woensdag 18 maart 2015 om 16:09:

  Ik hang broeken altijd met de pijpen naar boven want de bovenkant is zwaarder en dat trekt de broek wat strakker. Dat scheelt strijken.

 • Wendy schrijft op dinsdag 16 juni 2015 om 13:19:

  Als je t-shirts op een klerenhanger hangt, krijg je van die rare bulten in de schouders… Hoe voorkom je dat?

  • Bart schrijft op donderdag 2 juli 2015 om 09:27:

   Hoi Wendy,
   Dit kun je oplossen door smallere klerenhangers te gebruiken. Kinderkleding klerenhangers bijvoorbeeld.Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!