Help! Mijn wasmachine stinkt!

Er is niemand die graag wil dat zijn wasmachine stinkt. Los van de vieze geur in huis, kan het er ook voor zorgen dat je wasgoed smeriger uit de wasmachine komt dan toen het er in ging. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat kan ik doen tegen een stinkende wasmachine? Bekijk hier onder het filmpje van de Telegraaf, of lees ons eigen artikel met tips wat je hier tegen kan doen.

Wasmachine stinkt? Volg ons stappenplan!

Een stinkende wasmachine is vrijwel altijd het resultaat van te weinig schoonmaken. Veel mensen denken dat een wasmachine zichzelf schoon houdt, maar dit klopt niet. Waspoeder kan aankoeken in de leidingen, het filter kan verstopt raken en ook kalk kan zich nestelen in je wasmachine. Dit zijn allemaal boosdoeners die ervoor zorgen dat je wasmachine stinkt. Je kunt de volgende stappen ondernemen om het probleem op te lossen.

Stap 1: Wassen op 95 graden
Tegenwoordig wassen we kleding vaak maar op 30 of 40 graden. Dit zorgt voor schone kleding, maar niet voor een schone wasmachine. Deze temperatuur is ideaal voor vetluis, een bacterie. Vetluis zorgt voor een smerige lucht (zie toelichting hieronder). Zodoende is het goed om eens in de zoveel tijd je wasmachine een zonder was op 95 graden te laten schoonspoelen. Voor een optimaal effect voeg je schoonmaakazijn of bleekwater toe. Als je wasmachine heel erg stinkt, dan zal je deze stap waarschijnlijk een paar keer moeten doen.

Stap 2: Tips voor het schoonmaken van je wasmachine
Als wassen op 95 graden niet werk, zorg dan dat je de binnenkant van de wastrommel goed schoonmaakt. Controleer vervolgens het filter op achtergebleven vuil. Zeepresten of een verstopt filter kunnen er voor zorgen dat je wasmachine stinkt. Als je bijvoorbeeld kleding met moddervlekken in de wasmachine hebt gewassen, kan het filter verstopt raken. Bij een verstopt filter wordt oud waswater niet meer afgevoerd en dit blijft dan achter in de wasmachine. Daar gaat de wasmachine ook van stinken.

Het filter zit meestal onderin je wasmachine achter een klepje aan de voorkant. Het filter is bijna altijd wit en kan je opendraaien en uit de wasmachine trekken. Naast het filter zit ook een zwart/grijs afvoer slangetje. Deze kan je open draaien om overtollig water af te laten stromen. Als je het slangetje open draait komt er direct water uit, dus hou een emmer in de buurt om het water op te vangen.

Controleer ook de plek waar je zeep in de wasmachine doet. Vooral bij het gebruik van waspoeder kan het daar ook nog wel eens gaan schimmelen. Ook kan er soms vuil terecht komen achter de rubberen rand in het deksel of de deur van je wasmachine. Kijk hier dus ook voor achtergebleven troep.

Vetluis
Vetluis, of wasluis, is een bacterie die je vaak in wasmachines aantreft. De bacterie ontstaat door het vuil dat in je wasmachine achterblijft na een wasbeurt. De bacterie zorgt voor een stinkende wasmachine en zorgt er ook voor dat je kleding kan gaan stinken of zelfs beschadigen. Zoals hierboven genoemd helpt leeg wassen op 95 graden het beste. Gebruik vooral niet meer wasmiddel. Dat werkt alleen maar averecht.

Zet de wasmachine deur open na het wassen
Het is verstandig om na het wassen de deur van je wasmachine even open te houden. Hierdoor kan de condens eruit. Als je de wasmachine direct dicht doet, dan blijft de binnenkant vochtig. Dit is een ideaal klimaat voor bacteriën. Als deze zich gaan ontwikkelen, zorgt het ervoor dat je wasmachine stinkt.

Met deze tips hebben we je hopelijk een heel eind op weg geholpen. Als je zelf nog meer tips hebt die we aan dit artikel toe kunnen voegen, laat dit dan achter via een reactie onder dit bericht. Alvast hartelijk bedankt voor je hulp!

59 reacties

 • J.Boshuizen schrijft op zondag 4 september 2011 om 17:15:

  Stank in de wasmachine.
  Ook hier last van een stinkende wasmachine. De was ruikt of het is gewassen in slootwater. Alles al geprobeerd, ontkalken, wc reinigingstbl om bacterien te doden. Ontvettingsmiddel van de wibra. Filter schoongemaakt, maar het slangetje bij de filter steeds vergeten, dit nu geopend. Er kwam een vieze drap uit.
  De wasmachine aangezet met een ontkalkingsmiddel en het slangetje een half uur open laten staan, hierdoor is hopelijk de vieze boel weggespoeld. Nu draait de was, afwachten maar, de trommel rook in ieder geval fris.

  • Redactie schrijft op zondag 4 september 2011 om 19:41:

   Bedankt voor de tip! Het kan soms in kleine dingen zitten. We hopen dat het daarmee opgelost is. Als er nog meer mensen tips hebben, ze zijn van harte welkom!

   • Mizzy schrijft op dinsdag 25 juli 2017 om 14:17:

    HELPPPP bij mij ook sinds 2 dagen veel stank uit de wasmachine. Nu heb ik ook het slangetje nagekeken en er kwam niets uit geen water geen drap niets. Ik draai het knopje ernaast open de filter dus en al het water spoelde uit! Na ieder wasbeurt zit de filter vol met water. Wie heeft er een advies of tip voor mij aub, het is zo een fijne wasmachine al 3 jaar was Pleizier van gehad.

  • Nicolaas schrijft op vrijdag 27 februari 2015 om 12:59:

   Ik doe om het stinken te voorkomen al jaren het volgende!
   Maak 1x per maand alle losse onderdelen Het filter ,de poeder of vloeibaar sorteerbakje van de wasmiddelen schoon door deze in de afwasmachine te doen.
   Het trommelgedeelte door er een speciaal schoonmaaktablet voor wasmachines in te doen en het te laten draaien van de machine op 60 graden, tussendoor als ik werkkleding heb doe ik zo’n tablet in de trommel er extra bij zo voorkom je dat de smerige troep zich vast zet in de machinetrommel en slangen!
   Maak ook na de was het deurrubber goed droog (even Optillen)

   • Richard schrijft op vrijdag 19 mei 2017 om 11:35:

    Vergeet niet de slang achter het filter van het zeepbakje!
    Gebruik een flessenrager om deze slang schoon te maken.
    Zeepresten koeken daar aan en verstoppen deze slang!.

  • Marian64 schrijft op zondag 23 augustus 2015 om 19:18:

   Doe regelmatig wat soda bij witte was ,is goed voor de was en wasmachine .
   En schoonmaakazijn scheut er bij doen 😉

  • Harma schrijft op zaterdag 21 mei 2016 om 16:27:

   Hallo,
   Het slangetje open laten als de wasmachine aan is?

 • Sylvia schrijft op woensdag 5 oktober 2011 om 16:43:

  1 keer leeg wassen en het was opgelost. Thx, geen last meer van een stinkende wasmachine 😀

 • S. Driessen schrijft op zaterdag 1 februari 2014 om 22:47:

  Beste wasmachinegebruikers,

  Onze wasmachine begon ook minder fris te ruiken!
  Dit is een AEG type 86730.
  Omdat alle tips en trucs niet werkte, heb ik de hele wasmachine uit elkaar gehaald.
  Wat ik toen zag was wel schrikken!
  Tussen de draaiende trommel en de vaste trommel bevond zich echte smurrie!
  (vind je ook als je de afvoerpijp van de wasbak schoonmaakt)
  De troep zit rond de aandrijfas van de trommel. Zowel op de draaiende als de stilstaande trommel.
  Ik kan mij nu voorstellen dat het meestal niet goed lukt je wasmachine schoon te krijgen.
  (de vieze luchtjes kwijt te raken) (De troep zit hoger dan het gemiddelde waterniveau in je trommel)

  Mijn tip zou dus zijn:
  Als je wasmachine echt stinkt, complete trommel demonteren en schoonmaken.
  ( nieuwe lagers en keerring kan gelijk meegenomen worden)

  Groeten,
  S.Driessen

 • mevenhuis schrijft op dinsdag 8 april 2014 om 12:08:

  mijn wasmachine het zit in de rubber rand van de was machine deur heel vies echt smeer? wat moet ik daar aan doen? ik maak het altijd al schoon na een was beurt?
  het is zelfs al wat in gebrand in de rand van de was machine deur

  • Shams schrijft op dinsdag 6 mei 2014 om 13:38:

   Mijn schoonmoeder heeft me geleerd om na het wassen de rubber rand helemaal droog te maken en met wat babypoeder (die ze normaal op de billetjes doen van babys) in te poederen… Het helpt echt! Succes!

 • ramona smiers schrijft op vrijdag 11 juli 2014 om 23:34:

  Ik heb gezocht en gezocht, filter gevonden , maar slangetje niet.

  Mijn was stinkt ook, hoewel net een was gedraaid met ook wasmiddel in de trommel en was rook nu gewoon.
  Hoe kan ik het wasmiddelbakje goed schoonmaken?

  • claudia van dijke schrijft op zaterdag 27 september 2014 om 13:36:

   Het wasmiddelbakje kun je eruit halen om schoon te maken .

 • Marleen Vreys schrijft op zondag 17 augustus 2014 om 19:48:

  Ik heb een vraagje want heb een probleem met men wasmachine . ki heb een nieuwe wasmachine ik heb vanalles aan het verven geweest en ook gewerkt met white spirit dit hing natuurlijk aan men kleren ik heb deze kleren dan ook in de wasmachine gedaan nu blijft de wasmachine rieken naar de white spirit en verf geurtjes wat kan ik hier aan doen al vast bedankt Ps heb er al een paar keer een afwas tablet in gedaan maar dit helpt niet

  • Hans schrijft op zaterdag 27 september 2014 om 18:27:

   Koop een nieuwe wasmachine! 🙂

 • didi schrijft op dinsdag 19 augustus 2014 om 07:22:

  Ik doe meestal kleine wasjes op 40 graden. Na ongeveer 5 wasbeurten maak ik de wastrommel aan de binnenkant schoon met bleekmiddel ook de rubberen rand en de bakjes waar je wasmiddel in doet. Dan gooi ik nog wat extra bleekmiddel los in een lege wastrommel laat dit zonder was draaien op 40 graden. En de volgende wasbeurten met was en wasmiddel ruiken weer heerlijk fris en schoon. Ook op 40 grade was. Doe dit om de 5 a 6 wasbeurten. Succes !!

  • Erna schrijft op zaterdag 8 november 2014 om 13:34:

   Denk je eraan dat bleekmiddel héél slecht voor het milieu is? Alterrnatief: mengsel van (huishoud)azijn, ctroensap en zuiveringszout. Je kunt ook eerst alleen de azijn gebruiken.

  • lisette schrijft op dinsdag 30 december 2014 om 01:03:

   Bleekmiddel reinigt niet, het maakt vuiligheid minder zichtbaar,het bleekt namelijk.

   • Johan schrijft op vrijdag 27 februari 2015 om 14:38:

    Hallo Lisette,

    Bleekmiddel reinigt (en ontsmet) wel degelijk.
    Het bleken is een zichtbaar effect dat ontstaat doordat de zeer agressieve chloor ionen de moleculen die de vlek veroorzaken aanvallen en kapot maken (in kleinere stukjes breken).
    Die kapotgemaakte moleculen lossen vervolgens makkelijker op en zie daar, het is daarna schoon.
    Het gevaarlijke voor het milieu en je kleding is dat die chloor ionen alles aanvallen. Dus ook de stof van je kleding of het leven in de vrije natuur.
    Daarom kan je beter het advies van Erna volgen. Minder schadelijk en evengoed effectief. Ook veel beter voor je eigen gezondheid. 🙂

    Groet, Johan.

  • A. Seelen schrijft op donderdag 29 oktober 2015 om 20:28:

   Mijn wasmachine stinkt en ik wil hem heel graag weer schoon en fris. Maar om nou om de paar weken bleekmiddel te gebruiken gaat mij te ver.
   Veel te slecht voor het milieu! Ga met schoonmaakazijn aan de slag. Ben benieuwd!

 • Klaas schrijft op zondag 9 november 2014 om 23:52:

  Wij hadden ook last van stank in de wasmachine en hebben super wasmachine reiniger besteld via
  Miele. Helpt echt heel goed.

 • Peter schrijft op maandag 24 november 2014 om 21:18:

  Ik heb veel tips gelezen en toegetast, maar desondanks hield bij ons de stank aan. Tot een tip van een wasmachinemonteur. Onze afvoerslang was namelijk te diep in de pvc buis gestopt. Daardoor liep het afvalwater terug in de wasmachine en bleef er altijd een restje water over dat deze stank veroorzaakte. Binnen 1 minuut had ik het aangepast (slang ongeveer 15 cm en niet tot de zwanenhals) en de stank is weg!

 • lisette schrijft op maandag 29 december 2014 om 00:45:

  Onze zanussi heeft het filter in de machine. Via een luikje in de trommel kun je daarbij komen.
  Nou heb ik het filter wel schoongemaakt, maar hoe gaat dat oude water eruit?
  En hoe komt het dat er water in blijft staan?

  • Erika schrijft op woensdag 18 februari 2015 om 18:13:

   Hier ook een Zanussi met hetzelfde probleem. Heb je al een oplossing gevonden?

   • Carlo schrijft op zaterdag 6 juni 2015 om 18:03:

    Dat ‘oude’ water hoeft er niet uit, dit water wordt zelfs steeds opnieuw ververst als de wasmachine gaat afpompen en er vervolgens weer nieuw water in de trommel stroomt.
    Bij alle wasmachines staat er een beetje water onderin de kuip, maar alleen zie je dit niet, behalve bij Zanussi/Electrolux met het filter in de trommel zie je het wel.

  • I. Groot schrijft op vrijdag 23 oktober 2015 om 15:44:

   Ik heb ook een Zanussi wasmachine met filter en deze stinkt ook.. Ik begrijp dus dat het niet aan het water wat erin blijft ligt. Maar hebben jullie inmiddels al een andere oplossing gevonden?

   Ik heb met mijn vorige wasmachine nooit gelast gehad van stank, dus baal wel een beetje. Door de scherpe prijs mezelf toch tot een Zanussi wasmachine laten verleiden. Misschien niet de beste keuze geweest.

 • Merel schrijft op zaterdag 28 februari 2015 om 21:05:

  Hier een Miele van 16jr oud.
  Onaangename geur uit trommel.
  Miele gebeld, volgens is oorzaak wasluis.
  Oplossing min 1x p/w wassen op 95*
  Schoonmaakmiddel voor vaatwasser (in lege trommel min 60*). Hielp allemaal onvoldoende. Echtgenoot voorzijde los gehaald. Enorme stinkende smurrie in met name wasverzachter ‘leiding’ tussen bakje en trommel. Wasmiddel ook vies, maar niet in die mate.
  Alles schoongemaakt, nu is probleem (tijdelijk) verholpen.

 • alice schrijft op donderdag 16 april 2015 om 15:52:

  Alles nagekeken en nog die vieze lucht maar toen toch maar even de afvoerslang bekeken en ja hoor je hoorde gewoon het water weglopen toen ik de slang omhoog trok.
  De afvoerslang was vies en stonk en ik ga er dus van uit dat het daar aan lag, de slang heb ik nu iets minder ver de afvoer ingedaan en hopelijk ben ik nu van die vieze lucht af

 • wilma schrijft op zondag 17 mei 2015 om 21:36:

  heb een gloednieuwe miele wasautomaat gekocht in april 2015…….een ramp. heb vanaf de eerste was STINKENDE was. heb van alles geprobeerd. wasmiddel volgens dosering, minder wasmiddel, vloeibaar, poeder, noem maar op. kan dus geen wasluis of vetluis zijn. alleen met extra waterknop, nog meer extra water en extra z
  spoelbeurten kans op wat fris ruikende was. maar dan moet je de was wel opnieuw draaien met extra veel water. en dan nog blijft het spannend …..hoe komt mijn was er uit!. daarvoor koop je een energiezuinige machine……
  ben er helemaal klaar mee. voor 1 wasje ben ik de hele dag bezig en daar wordt ik echt sikkeneurig van….

  iemand een idee?

  • A. Hof schrijft op vrijdag 28 augustus 2015 om 11:45:

   Terugbrengen naar de winkel? Een nieuw product hoort goed te zijn…

  • leida schrijft op dinsdag 27 oktober 2015 om 18:22:

   heb zins kort ook een combi droger en wasmachine van mielle, wat een drame mij was stinkt ook heb ook alles geprobeerd heb twee maal een monteur er bij gehad, de ene keer gebruik ik teveel wasmiddel ander keer te weinig ,ze weten het zelf niet, maar ik blijf bellen. heb altijd mielle gehad nooit last gehad. ben er wel helemaal klaar mee anders ga ik een keer bellen naar radar??????

  • Esther schrijft op maandag 4 januari 2016 om 16:46:

   Hoi, ik heb ook een miele sinds feb. 2015 en heb hetzelfde probleem!. Ik heb een twindos met 9 kg inhoud. Heb net monteur gehad en hij weet het niet. Ik moet het nog aankijken. Ik denk zelf dat er iets in de machine zit wat dit veroorzaakt.
   Hoe gaat het nu bij jou. Zullen we serienummers uitwisselen, en kijken of we dezelfde serie hebben. Wie weet zit het euvel daarin!
   Ik hoop iets te horen! Groetjes

   • Marjolijn schrijft op maandag 4 april 2016 om 09:52:

    Ook hier stinkt de was. Serie nr 09600740 Hwv 16 wmg120

   • Fanny schrijft op donderdag 27 juli 2017 om 16:26:

    Heb dit probleem dus ook. Wasmachine is nu 2 jaar maar vond al van dag 1 dat de was eigenlijk niet fris rook 🙁 Mijn vorige Miele was 17jaar en heb die weggedaan omdat het bakje vies was maar eigenlijk rook de was toen frisser dan nu!!

  • Piter schrijft op zondag 10 juli 2016 om 21:14:

   Als je was gelijk bij de eerste was al stinkt, dan is het heel simpel:

   Dit valt onder de wettelijke garantie. Als je een wasmachine koopt is de terechte verwachting dat je was *schoner* wordt. Dat ie uiteindelijk mogelijk vuil wordt is ook te verwachten, maar als ie vanaf het begin al niet goed was, is het gewoon een ondeugdelijk product.

   Dit betekent in de eerste instantie dat de *verkoper* (dus niet Miele) dit probleem kosteloos moet oplossen (of het aankoopbedrag vergoeden).

   Meer informatie en supernuttige info om je rechten te kennen: https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie

   De wettelijke garantie voor wasmachines is vrij lang (minstens twee, maar volgens mij wel vijf jaar?) dus ook als je een jaar later zo heel toevallig nog deze reactie op je comment op een willekeurige site leest, kan je nog steeds naar de winkel en zeggen “deze wasmachine heeft het nooit goed gedaan, ik heb recht op garantie, los dit op voor mij”. Succes 🙂

   • Piter schrijft op zondag 10 juli 2016 om 21:18:

    wacht ik lees hieronder dat het natuurlijk ook aan iets heel anders met de leidingen of riolering kan liggen. wat misschien wel logischer is, want waarom zou een nieuwe wasmachine stinken? en dan heeft het natuurlijk ook weinig zin om hem te vervangen (en een hoop gedoe).

    als de verkoper hem ook heeft geinstalleerd is het natuurlijk wel eerst aan hun om de directe aansluitingen te checken.

 • Lilababe schrijft op dinsdag 26 mei 2015 om 11:16:

  WOW.HET HEEFT ECHT GEWERKT. MIJN WASMACHINE STINKT NIET MEER.
  HARTSTIKKE BEDANKT VOOR DIT ADVIES .

  • Chrisje schrijft op vrijdag 3 juli 2015 om 08:15:

   Wat heeft geholpen?

 • Lilababe schrijft op dinsdag 26 mei 2015 om 11:17:

  Goede Tip Trouwens

 • Leetje schrijft op zaterdag 1 augustus 2015 om 09:38:

  De rubber rand van de wasmachine krijg ik niet goed schoon, is erg grijsvuil van de smerigheid. Het grote gladde deel lukt nog wel maar niet het deel dat niet glad is. Iemand een idee? Ik ben al bezig geweest met een doekje en een sopje…

 • Gerrie schrijft op dinsdag 4 augustus 2015 om 16:05:

  Ik had ook een stinkende wasmachine en las dat azijn heel goed helpt. Dit lost de drap op die in de leidingen blijft zitten en het ontkalkt het water waardoor de was ook zacht wordt. Nu doe ik sinds een maand azijn in het wasverzachterbakje en het werkt echt!! Mijn wasmachine en was ruiken weer heerlijk fris. En nee.. je ruikt de azijn absoluut niet want dan zou ik het niet meer doen. Een fles azijn kost 35 cent en je doet er ong 10 wasbeurten mee…

 • J. de Graaf schrijft op vrijdag 28 augustus 2015 om 11:50:

  Mijn tip: wassen op 90-95 graden met 2 vaatwastabletten (W5 all-in-one, Lidl). Alles weer brandschoon.

 • Sandra Mooldijk schrijft op zaterdag 5 december 2015 om 14:42:

  Na jarenlang erg vaak niet fris ruikende was na een wasbeurt te hebben gehad en alles al te hebben geprobeerd (zelfs uiteindelijk een nieuwe wasmachine gekocht!), hebben we nu eindelijk de oorzaak ontdekt en het probleem opgelost! Bij ons zitten toilet en wasmachine aangesloten op dezelfde riolering, het toilet bevindt zich tussen afvoer naar buiten en wasmachine. Mijn zwager de loodgieter kwam met de gouden tip: bij het doortrekken van het toilet blijkt de zwanenhals van de wasmachine leeggetrokken te worden, waardoor er een directe verbinding ontstaat tussen riolering en wasmachine. Gevolg: stinkende was. Mijn zwager heeft nu tussen de zwanenhals van de wasmachine en het toilet een ontluchter op de afvoer gezet, waardoor ook bij het doortrekken van het toilet de zwanenhals van de wasmachine gevuld blijft met water. Resultaat van de eerste 8 wassen: heerlijk fris ruikende was!! Misschien een tip voor andere mensen met dezelfde situatie als bij ons!

  • inge schrijft op donderdag 14 januari 2016 om 12:20:

   Hartelijk dank voor je reactie ik ben erg blij met deze tip!!! dit zou bij mij ook weleens het geval kunnen zijn ook ik heb van alles geprobeerd uitgaande van vetluis en inmiddels een nieuwe wasmachine gekocht maar mn was stinkt nog steeds. Ik zou graag nog een paar vragen stellen. Om te zien wat er gebeurde heb ik het afvoer water in een emmer laten lopen, water was ZWART! had jij dat ook (watertoevoer geeft schoon water)? Mn badkamer waar de wasmachine staat (en toilet, douche, wasbak) stinkt overigens niet, was dat bij jou ook zo ? Dan wordt het idd tijd om een loodgieter in te schakelen denk, ik weet het niet meer maar vindt het zwarte baggerwater bizar. Bedankt voor je reactie!

   • joyce schrijft op zondag 15 mei 2016 om 08:38:

    trouwens inge dat hebben wij bij ons ook geconstateert precies zoals jij beschrijft hoe is t afgelopen gr joyce

   • joyce van hout schrijft op maandag 16 mei 2016 om 09:55:

    vraagje wij zitten met het zelfde probleem al 2,5 jaar heeft u deze oplossing ook al geprobeerd en heeft het geholpen

  • joyce schrijft op zondag 15 mei 2016 om 08:31:

   hoi sandra wij zijn al 2 en half jaar bezig met het zelfde probleem we hebben al 4 nieuwe wasmaschine’s gehad maar we lazen jouw reactie en dat kwam percies over als bij ons hoe is t nu met de was met vriendelijke gr joyce

   • joyce schrijft op zondag 15 mei 2016 om 08:35:

    trouwens inge dat zwarte water hebben we ook een keer geconstateert ook precies zoals je het beschrijft

 • Pauli schrijft op maandag 4 april 2016 om 17:31:

  Ik heb sinds april 2013 een wasautomaat Miele W5873 WPS Edition 111 B. Deze wasautomaat ruikt nu al ongeveer 3 maand. Product van Miele gebruikt, maar helpt niet. Ik begrijp niet hoe het komt dat de wasmachines nu ruiken. Ik heb vroeger een Primus gehad, daarna een Miele (die ondertussen stuk is), maar ik heb nooit een stinkende wasmachine gehad, noch stinkende was. Misschien moet ik terug met Dash wassen zoals vroeger. Ik deed vroeger ook geen was van 90° meer, enkel nog op 60° en 30°. Misschien zijn de moderne wasmiddelen de dader of zijn de moderne technieken van de wasmachines toch niets waard.

  • K Verschelden schrijft op zondag 23 juli 2017 om 16:53:

   Beste, wij hebben dezelfde machine en hetzelfde probleem. Kan u ons zeggen hoe Miele het probleem heeft opgelost aub? Alvast bedankt voor uw reactie. MVG

 • ellen verhoog schrijft op vrijdag 3 juni 2016 om 15:43:

  heb alles geprobeerd maar kwam door een reclame van een vieze afvoerslang op het volgende idee. Ik heb na een verstopping van mijn gootsteen een maal in de maand soda en kokend water gedaan. Ik heb nu een zak soda in de trommel gedaan en leeg laten draaien op 95 graden. Als ik nu de badkamer in komt dan ruikt het lekker fris en heb geen stinkende wasmachine meernH4g

 • Renée schrijft op donderdag 14 juli 2016 om 20:33:

  Hoi,
  Ook ik heb last van een stinkende wasmachine, al het voorgaande al geprobeerd, zonder of maar met tijdelijk resultaat.
  Vandaag hebben we onze Miele opengemaakt en alles los gekoppeld en gezocht waar nu dat zwarte water vandaan komt en die verschrikkelijke stank.
  We denken het gevonden te hebben!!!!
  zeepbakje eruit, dan zit er aan de zijkant in de wasmachine een klein stuk plastic wat je omhoog kan schuiven daaronder loopt een slangetje naar je filter. dit is een soort overloop slang ofzo maar deze zat helemaal vol met stinkende troep. schoongemaakt en voor nu is het prima. zal over een weekje laten weten of het de oplossing is.

 • Yvan schrijft op woensdag 24 augustus 2016 om 07:44:

  Stank betekend bacteriën, de enige remedie is kookwas (95°C) . Keukenhanddoeken en zakdoeken zijn daar ideaal voor. Als de machine stinkt, doe dan bij de eerstvolgende 95°- was een tweetal soeplepels echt maagzout bij het waspoeder (Natriumbicarbonaat ), het helpt de bij het verwijderen van geur. Bij 95° altijd waspoeder gebruiken, geen vloeibaar wasmiddel.

 • Ella schrijft op vrijdag 26 augustus 2016 om 14:31:

  Hier nog een probleem, heb last van vetluis….wasmachine schoonmaakmiddel gekocht bij Blokker…resultaat..vetluis is niet weg en nu is de wasmachine gaan stinken iets wat de machine nog nooit heeft gedaan, heb hier een omgedraaid probleem. De meeste klachten die ik hier lees hebben een stinkende machine en geen vetluis….wat nu???

 • twentevrouwtje schrijft op dinsdag 4 oktober 2016 om 22:46:

  nou, ik heb nét mijn machine aangezet op 90 gr
  met bleekwater en ook nog een antikalk en voor vuil een tablet, we gaan het zien!!!!
  het progam. duurd anderhalf uur, mijn zeefje was helder schoon,dus géén viezigheid gevonden!!
  ik hou jullie op de hoogte……..

  • Paul schrijft op zaterdag 11 maart 2017 om 14:59:

   Duurt wel lang dat wasje. Als deze klaar is, wat is het resultaat?

 • Frans schrijft op vrijdag 23 december 2016 om 16:08:

  Ook ik had last van een stinkende wasmachine. Bij mij was de oplossing erg simpel. Ik doe 1 maal per week de was, de diverse soorten was achter elkaar, en vervolgens staat de machine de hele week verder stil. De oorzaak van die vieze geur en troep bij de rubbers werden veroorzaakt door een verkeerde volgorde van wassen. Ik kreeg de tip om de kookwas als laatste te doen, (mag op 60 graden, doe ik ook). De gedachte hierachter is, dat als een koude was de laatste is geweest, dat al die vieze bacterie kolonies uit die koude was de hele week achter blijven in de machine en de hele week kunnen groeien. Dus: probeer een keer de kookwas als laatste te doen voordat de machine een hele week stil staat. Vergeet niet de hele week de deur en het schuifje van het waspoeder open te zetten. Bij mij was dit DE oplossing. U zult verbaast staan dat na een paas weken de stank is verdwenen.
  En…Deze tip kost U helemaal niets…

 • Marga schrijft op maandag 21 augustus 2017 om 16:26:

  Was met een bauknecht allure 1000. Vergeten filter schoon te maken werd pas wakker toen ik water over de vloer zag lopen.afvoerslangetje geleegd, filter schoon gemaakt. Hij pompt goed. Centrufugeerd goed. Bij een dertig graden was gaat alles goed tot hij veel water tie moet voegen, begint hij onder bij het filter te lekken, filter is droog maar verderop niet. Wat gaat er nu nig mis. Heb al twee maak een spoelbeurt gedaan met azijn zinder was er in, machine heeft nog een vuile water lucht. Durf hem niet op 90 graden te wassen i.v.m. Lekken. Heeft u een advies voor mij..???

 • Tink schrijft op dinsdag 28 november 2017 om 17:22:

  Heel vervelend probleem inderdaad.
  Ik heb een Miele van 9 jaar oud. Onlangs monteur van Miele op bezoek gehad om een probleem met de schokbrekers op te lossen (deze keer was ik blij met de verlengde garantie :)).
  De machine was en is hartstikke schoon van binnen en van buiten. Deurrubbers, filter, alles.

  Op aanraden van Miele zelf had ik voor de monteur kwam, een lege machine gedraaid met een flesje speciaal wasmachineschoonmaakspul (zij wilden dat ik die van Miele kocht, maar die kost 12 euro, bij de Lidl heb je die flesjes ook voor 2 euro… er moet een heel flesje in 1x in… kassa!). De machine rook daarna erg lekker.

  Gek genoeg krijg ik sindsdien alleen maar muf ruikende was uit de machine. Dat was vantevoren ook wel eens zo, maar nooit zo erg als nu.
  Ik heb al ander waspoeder geprobeerd, dat helpt niet.
  Ik heb nu uiteindelijk maar een flesje gekocht met geurkorrels van Robijn (duur!), je doet een aantal van die pareltjes bij de was en dan komt er in elk geval een fris naar lavendel ruikende was uit de machine. Ik merk wel dat dit het beste werkt bij een 95 graden-was, die van 40 graden blijft muf.

  Ik weet niet wat ik er nu nog aan kan doen. De monteur zei dat soda, azijn e.d. allemaal geen goed idee zijn omdat het je leidingen aantast op de duur. Chloor al helemaal niet!
  En ik gebruikte vroeger blijkbaar toch nog teveel wasmiddel (dat kon hij zien op de computer die hij aansloot op mijn machine), de huidige middelen zijn zo geconcentreerd dat je echt maar héél weinig nodig hebt. Dus nu gebruik ik daar weer de helft van (+/- halve cm waspoeder in het schepje) en de was wordt prima schoon.
  Ik draai ook 1 hete was per week, dat is goed voor de machine, ik stop daar mijn handdoeken en vaatdoekjes e.d. in, alles wat tegen 95 graden kan.

  Maar ja, probleem dus niet opgelost, wat nu?!Laat een reactie achter

*

Tips via Facebook!